spot_imgspot_img
spot_img

Renée Zellweger nagy átalakulásai

-

Article Top Ad (AdSense)

Renée Zellweger egyike azoknak a szakmai díjakkal is elismert színésznőknek, akik egy-egy szerep kedvéért képesek igen nagy áldozatokat hozni. A kétszeres Oscar– és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő nagy átalakulásairól is ismert. A Bridget Jones naplója-filmekért felszedett jópár kilót, a Judy című film kedvéért pedig igyekezett Judy Garland hollywoodi legenda karakterét hitelesen megjeleníteni.

Az 1969. április 25-én született Renée Zellweger idén lett 54 éves. 2001-ben kapta meg a Bridget Jones naplója című film címszerepét, Hugh Grant és Colin Firth mellett. Ez a szerep új kapukat nyitott meg előtte, szinte összenőtt vele.

Bridget Jones-filmek

A színésznő több mint 15 kilót  szedett fel a Bridget Jones naplója című filmbeli figurájához. Állítólag kelt tésztákat, süteményeket evett és az edzéssel is felhagyott erre az időszakra. Az általa megformált nagyszájú, örökké pörgős, önironikus, életvezetési problémákkal és humorra teli újságírónőt megszerette a közönség. A könyv és a film is folytatódott, így Renée az újabb részhez (Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! 2004) ismét felszedett kilókat. A szerep és a magánélet azonban összemosódott, és a színésznő nehezen tudta feldolgozni a plusz kilók látványát. Annyira túlkompenzált, hogy a forgatások után feltűnően, mi több, aggasztóan soványra fogyott.

A Bridget Jones babát vár részhez pedig már nem változtatta meg a testét. Ennek több oka is van, egyfelől a történet szerint a főhős már elérte a vágyott súlyát, másfelől pedig Renée sem akarta kitenni magát újabb hízókúrának.

Renée Zellweger átalakulásai
Jelenet a Bridget Jones naplója filmből kép: port.hu

Átlényegülve

Judy Garland életének utolsó hónapjait feldolgozó nagyszabású Judy című filmben Renée Zellweger alakítja a tragikus sorsú legendát. A musical kedvéért a színésznő teljesen átlényegült, sokat készült a szerepre. Gesztusaival, hangjával, testtartásával, mozdulataival igyekezett minél hitelesebben megformálni az Óz, a csodák csodája Dorothyjával ismertté vált hollywoodi legendát. A filmben nyújtott alakítása meggyőzte a filmes szakmát is, Oscar-díjat kapott érte.

Renée Zellweger alakítása
kép:port.hu

 

Elmaszkírozva

A The Thing About Pam című, nemrégiben megjelent minisorozatban a nádszálvékony színésznő a maszkmestereknek köszönhetően alakulhatott ennyire látványosan át. A megtörtént eseményeken alapuló thrillerben Renée egy manipulatív gyilkost alakít. A Louis Gumpenberger meggyilkolásáért 2019-ben életfogytiglani börtönbüntetésre elítélt Pam Huppot játssza a hat epizódos sorozatban, amiben egyébként producerként is közreműködik. Az előzetesekbe is jól látható, hogy a színésznő szinte teljesen felismerhetetlen.

Itt láthatod a sorozat kedvcsinálóját.

Ezek a színészek is sokszor átalakultak a szerepeikért:

Színészikon, aki melegítőben érkezett meg Hollywoodba-Tom Hanks életének titkai

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!