spot_imgspot_img
spot_img

Növényi alapú farmer kender-pamutból

-

Article Top Ad (AdSense)

Az időtlen klasszikus növényi alapú és kender-pamut selvedge verziói jelennek meg 2023 nyarán.

 Az ikonikus Levi’s® 501®-es farmer 150. évfordulója alkalmából a Levi’s® bemutat egy új termékvonalat – a növényi alapú Plant-Based 501® -est és a kender-pamut keverék selvedge 501®-est – mely megmutatja, hogy az előremutató tervezés és technológia hogyan alkalmazhatók egy időtlen klasszikus esetében, utat mutatva ezzel a jövő felé.

A Plant-Based 501® -es farmer legalább 97%-ban növényi alapanyagok felhasználásával készült, mint a biopamut, a növényi alapú címke és a fahulladékból készült tinta. A júliusban az üzletekbe kerülő farmerek megmutatják, hogy milyenné válhat az iparág a jövőben, ha törekszik arra, hogy minimalizálja a kőolajszármazékokból gyártott szintetikus alapanyagok használatát és a véges erőforrások helyett megújulókat használ. Ez az evolúciója a márka dizájn innovációs gyakorlatának, ami az elmúlt szezonokra építkezve teszi le az alapokat a továbblépéshez.

“Olyan cégként, ami már 150 éve gyártja az 501®-es farmert, van a lehetőségünk – és felelősségünk is – arra, hogy folyamatosan felülvizsgáljuk a folyamatokat, ahogy ezek a farmerek készülnek,” mondta Paul Dillinger, VP of Design Innovation at Levi Strauss & Co. “Ezek az új farmerek a cirkularitásra tett erőfeszítésekre építenek, és alapot adnak a jövőbeli innovációhoz.”

A Plant-Based 501®-es farmer anyaga a 100% Organic Cotton Standard (OCS) tanúsítvánnyal rendelkező, organikusan termesztett pamutból készült, és a Stony Creek Colors növényi alapú indigójával festett. A farmer színét a Levi’s®X80 archív árnyalata inspirálta. Bőr helyett a farmer hátsó címkéje az NFW által fejlesztett MIRUM®, egy 100%-ban bioalapú és műanyagmentes anyag, amely nem termel szennyvizet a gyártás során. A belső zseb is 100% pamutból készült, BioBlack TX nyomattal, azaz egy fahulladékból készült növényi alapú fekete pigmenttel, amelyet a Nature Coatings, egy másik együttműködő partner fejlesztett ki. A szőtt címkék és a varrócérnák szintén 100% pamutból készülnek. Minden farmer legalább 97%-ban bio alapanyagokat tartalmaz a ruhadarab teljes tömegéhez viszonyítva.

Ezen túlmenően, a WellThread termékcsaládon keresztül a gyapotkenderrel végzett többéves fejlesztésekre építve, a Levi’s® bemutat egy kender-pamut keverék selvedge 501® -es farmert is, amelyet különböző színekben és koptatásokkal kínálnak nők és férfiak számára egyaránt, köztük olyanokat is, melyeket természetes színezékkel festettek.

“Folyamatosan arra törekszünk a kutatások és fejlesztések során, hogy tökéletesítsük tervezési gyakorlatunkat, és minden lehetséges módon kíméljük a környezeti erőforrásokat” – mondja Una Murphy, a Levi’s® tervezési innovációs igazgatója. „Azáltal, hogy a fenntartható innovációt beépítjük az alap és a prémium termékekbe, megtanuljuk, mi lehetséges, és hogyan dolgozhatunk tovább a legnagyobb környezetvédelmi kihívásaink megoldásán.”

A Plant-Based 501® farmer július 25-től elérhető online és a kiemelt üzletekben.

Beindult a Barbiecore-őrület

Vans Vogue – női sneakerek egy kis csavarral

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!