spot_imgspot_img
spot_img

„Nem egy tragédiaként kell megélni, hogy egyszer vége lesz, hanem pont amiatt van most értelme.”

-

Article Top Ad (AdSense)

Izgalmas, új megközelítésben ismét Győrben látható Marton Szabolcs zeneszerző saját projektje, amelynek témája a mulandóság.

2023 őszén, a megjelenés után mintegy másfél évvel visszatér Győrbe a KVARK! Marton Szabolcs izgalmas és egyedülálló, audiovizuális projektje most egy újféle megközelítésben látható az egykori debütálás helyszínén, a Torula Művésztérben – ahol egy háromrészes eseménysorozat záróakkordjaként október 6-án most akusztikus formában hallhatja a közönség az idén megjelent KVARK című nagylemez szerzeményeit. 

Az exkluzív előadáson, amit egy kivételes vetítés és egyedi fényfestés egészít ki, ezúttal mindössze 30 fő vehet részt a Torula indusztriális légkört teremtő felső terében, ahová közönség eddig még sosem pillanthatott be! Az eseményt elsősorban azoknak ajánlják a szervezők, akik egy semmihez sem hasonlítható crossover zenei élményre vágynak.

„Nem egy tragédiaként kell megélni, hogy egyszer vége lesz, hanem pont amiatt van most értelme.”

 

A Kvarkról

A KVARK Marton Szabolcs egyedülálló koncertje tanulmány a mulandóságról.

Emberek vagyunk. Ennek a jelentése és jelentősége kultúránként, társadalmanként, egyénenként eltérő lehet. Mégis összeköt minket belső, legféltettebb énünk, elemi érzelmeink működési mechanizmusa, közös félelmeink.

Az emberi lét ezen, legelemibb építőköveit mutatja be a KVARK, és helyezi a mulandóság kontextusába. A koncert három fejezetre tagolható: elidegenedés, utazás (flow) és megérkezés. Dramaturgiájának középpontja a halandóság, ami nem mint riasztó, fenyegető dolog van jelen, hanem valami, ami az életnek mélyebb értelmet ad.

A lét végessége által válik igazán fajsúlyossá, erre mutat rá a KVARK, mintegy modern kori „memento mori”-ként.

“Látod, mekkora áldás, hogy halandók vagyunk?”

Program október 6-án a Torulában:

18:30 Kapunyitás – welcome drink

19:00 konkoi (60 perc)

20:45 KVARK Akusztik (60 perc)

A konkoi-ról

Klasszikus zenei tanulmányai után tíz évig játszott zenekarban, majd ezt követően, 2019-ben született meg Grócz Bence szólóprojektje, a konkoi. A gyakran repetitív folyamatzene csendes és lüktető hangzásvilágának váltakozása erős atmoszférát és meditatív állapotot teremt. Művei között egyaránt szerepelnek pianínóra és harmóniumra, illetve analóg szintetizátorra és elektromos zongorára írt darabok.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!