spot_imgspot_img
spot_img

Meglátogattuk a főváros első fényparkját

-

Article Top Ad (AdSense)

Nem olyan rég nyílt meg Budapesten a margitszigeti Palatinus strand területén a híres Lumina park elnevezésű fénypark. Kíváncsiak voltunk, valóban olyan klassz élményt nyújt-e, mint amilyennek beállítják a reklámok. Nem csalódtunk, íme egy igazán személyes élménybeszámoló a fénykavalkádról.

Szombat este lévén természetesen számítottunk rá, hogy sokan lesznek, de a bejáratnál több kasszánál kígyózó sorok eléggé elrettentőnek hatottak. A rengeteg érdeklődőre való tekintettel végül újabb kasszákat nyitottak, így viszonylag hamar bejutottunk.

Beszállás! Indul a tengeren túli járat!

A hatalmas tengerjáró hajó indulásra készen (Fotó: a szerző saját képe)

A park tematikája kontinensenkénti nevezetességekből és jellegzetességekből épül fel. Ausztráliától kezdve Kínán át egészen Amerikáig bejárhatjuk a világot a fényparkban. Azonban ehhez hajóra kell szállnunk. A bejáraton túlhaladva már meg is ütötte fülünket a jellegzetes hajókürt hangja, amit én utoljára a Titanic című filmben hallottam. A hatalmas gőzhajó alakú építményen keresztül vezet ugyanis az út a fénypark első állomására.

Isten hozott a mesés Távol-Keleten!

Hatalmas kínai kapu (Fotó: a szerző saját képe)

Miután bejártuk a kenguruk és a maharadzsa földjét is, elérkeztünk az egyik leglátványosabb állomásunkra a fényparkben. A vörösen izzó buddhista kapu – amely az ázsiai kultúrákban általában a szentélyek bejáratánál található – már messziről világított. Mögötte egy hatalmas integető macska, az ún. Maneki neko valójában egy japán szerencsehozó szimbólum. De ott volt még mindenki kedvence, Kína kulturális nagykövete, a Panda, valamint egy hatalmas Sárkány is. A park ezen része erősen emlékeztetett a pár évvel ezelőtti Lámpás Fesztiválra a Fővárosi Állatkertben, ahol kínai lampionokból készítettek különböző állatfigurákat.

Álmaimban Amerika…

Indián sámán maszk (Fotó: a szerző saját képe)

A pandák birodalmát elhagyva hosszú tengeri út várt ránk, míg kiköthettünk az Újvilág partjainál. Először az esőerdő fái közé léptünk, ahol indián sámánok esőhozó varázslatot hajtottak végre. A vihar pedig le is csapott. Persze csak fény és hangjáték formájában. De azért elég félelmetes volt. Főként a sámán maszkok a fákon. Aztán láttunk indiánsátrakat és totemoszlopot is, ami kisgyerekkorom indiános Playmobil legójára emlékeztetett.

Szafarira fel!

A szavanna büszke királya (Fotó: a szerző saját képe)

A tengeren túlról visszafelé még megálltunk egy kis szafarira. Itt láttunk egzotikus gyíkot, hatalmas elefántot és persze az állatok királyát is. A parknak ez a része kezdett kicsivel kevésbé interaktívabb lenni, mivel az egyes figurákra már nem lehetett felmászni vagy belebújni, mint például a séta elején az ausztrál jeepbe, vagy a fantasztikus léghajóba. Látványra azonban még így is lenyűgöző volt, már csak a méretek miatt is.

Csodaország téged is vár…

Hamupipőke kastélya (Fotó: a szerző saját képe)

A fénypark legutolsó állomása igazi Disney-landhez hasonlít. A kéken tündöklő Hamupipőke kastélya, a fényes királyi hintó a lovakkal és a káprázatos angolkert valóban Csodaországba repített minket. A kertben a Hattyúk tava egyik betétdalára, valamint keringő zenékre váltakozott a fényjáték. Az ember egy idő után már nem is tudja követni, mikor mi fog felvillanni, de az összhatás mindenképp lenyűgöző.

Lumina tavirózsa (Fotó: a szerző saját képe)

Összefoglalva a Lumina Park valóban különleges élményt nyújtott annak ellenére, hogy a rengeteg látogató miatt igencsak lassan lehetett haladni és volt, ahol fél órát is sorba kellett állnunk egy-egy látványosság lefotózására. Ha tehetitek, inkább hétköznap este látogassatok el a fényparkba, és ne felejtsetek el jól felöltözni, mert két óra alatt szabadban könnyen meghűlhet az ember.

 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!