Megjelent az online övméret-kalkulátor

-

A COVID-19 járvány hatására felduzzadó Internetes rendelések száma a magyar e-kereskedőket a problémamentes vásárlás garantálása érdekében új ötletek kidolgozása elé állította. Így született meg a vásárlói igények kielégítésére egy hazai fejlesztésű, öltözködést elősegítő online méretkalkulátor.

A vásárlási szokások átrendeződése a járvány hatására

Magyarországon a 2020. március közepén a COVID-19 világjárvány kitörésével járó távolságtartás és a gazdaság leállása a vásárlási szokások olyan irányú átrendeződését generálta, aminek hatására az e-kereskedelem ugrásszerűen fellendült.

A GKI Digital kiskereskedelmi gyorsjelentése alapján másfél hónap alatt több mint 50 ezer új vevő jelent meg a magyar online kereskedelmi piacon. A 3,35 millió fős, aktív netes vásárlók részére az e-kereskedők három hónap alatt 9,9 millió rendelést teljesítettek.

A COVID által életre hívott ötletek – online kalkulátor övvásárláshoz

A hazai e-kereskedelmi webáruházak azonnal alkalmazkodtak a folyamatosan változó eseményekhez, kidolgozták a biztonságos vásárlással kapcsolatos útmutatókat, és naprakész információkkal látták el megrendelőiket.

Az ovbolt.hu oldalon megtalálható kalkulátor egy korábban előkészített, saját fejlesztésű projekt eredménye, ami részben annak is köszönhető, hogy ez idáig nem állt rendelkezésére ilyen segítség az online térben. Másrészt a fejlesztés mihamarabbi debütálását a járvány által megnövekedett rendelési igények és általános gyakori kérdések hívták életre, mint például:

  • Mit jelölnek a számok az övön?
  • Pontosan mekkora az L-es méret?
  • Milyen hosszú övre van szükségem?
  • Milyen méretű övet kell rendelnem?
  • Hogyan méretezik az öveket?

Fotó: Pexels

Az övméret kalkulátor a hagyományos mérettáblázatot hivatott kiváltani, és személyre szabott pontos eredményekkel szolgál. A felhasználónak csak azt a részt kell lemérnie magán, ahol a derékszíjat hordani szokta. – Szándékosan nem a derékbőséget kéri a rendszer, mert a mai divatnak köszönhetően eltérő helyeken viseljük az öveinket és ez különösen igaz a hölgyek esetében. – Az ideális méretválasztáshoz a női és férfi kalkulátorba beírt érték alapján 6-féle (EU, US, betű) méretjelölést számít ki a program a tisztánlátás érdekében.

A webes rendelés problémáit kiküszöbölő tudatos vásárlás

A biztonságos kézbesítés ellenére sok csalódás érheti a rutintalan, kezdő netes vevőket a méretproblémák miatt. Az övek méretezése országonként (pl. az angolszász országokban a mértékegység az inch) és gyártónként is jelentősen eltérhet, ezzel sok fejtörést okozva a kuncsaftoknak.

Míg Európában a derékbőséget veszik alapul, addig elterjedt az a méretezési mód is, ahol az öv hossza van megjelölve. A derékszíj méretezése tehát nem minden esetben a derékbőséget jelenti, ez pedig az övméret meghatározását jelentősen megnehezíti Internetes beszerzés esetén.

A vásárlói csalódottság minimalizálása érdekében, ezt a fejlesztését is a weben keresztül történő méretválasztás megkönnyítése hívta életre.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!