spot_imgspot_img
spot_img

Meghan Markle: politikusnak is készült és egy híres sorozatgyilkos leszármazottja

-

Article Top Ad (AdSense)

Nincs olyan nap, hogy ne születne egy cikk a világban Meghan Markle szépségéről, öltözékéről, a Harry herceggel való kapcsolatáról, a cikis vagy éppen csodálni való húzásairól. Az egész világ rajta tartja a szemét.

Meghan Markle 1981. augusztus 4-én született. 2018 óta a brit királyi család, a Windsor-ház tagja Henrik sussexi herceg feleségeként – miután egy közös ismerősük 2016-ben összehozott nekik egy vakrandit -, ekkor robbant be a köztudatba. Azóta az emberek imádják vagy gyűlölik az biztos: nem valószínű, hogy bárkit is hidegen hagy.

2020. január elején jelentette be a pár, hogy a királyi családtól függetlenül szeretnék folytatni életüket, és Amerikába költöztek, ahol együtt nevelik két gyermeküket, Archie Harrisont és Lilibet Dianát. Azóta folyamatosan a média célkeresztjében vannak, és hol éltetik Meghant, hol pedig a bukását kívánják. A média árgus szemmel figyeli minden lépését, nyilatkozatát, és a napi hírek kiapadhatatlan forrásául szolgál.

De jóval több annál, mint a „botrányos hercegné”. Kétségkívül érdekes személy, aki elképesztően sokoldalú:

Több éven át dolgozott a szórakoztatóiparban

Bár Markle színészi karrierje a Briliáns elmék című filmben nyújtott áttörést jelentő szerepével indult be, 2002-ben debütált Jill nővérként a General Hospital-ban. Markle szülei a szappanopera forgatásán találkoztak, ahol apja világítási technikus, anyja pedig ideiglenes sminkes asszisztensként dolgozott.

Aztán jött az átütő sikert hozó Rachel Zane szerepe a Briliáns elmék című sorozatban.

„… Rachel és én nagyon hasonlítunk egymásra: ambiciózusak, lendületesek, és mindig próbáljuk megragadni a bikát a szarvánál fogva” – mondta Markle 2013-ban a Marie Claire-nek.

Korábban életmód blogot vezetett

Mielőtt férjhez ment volna, Markle életmód blogot vezetett, a The Tig címen, amelyet Tignanello borról nevezett el.

„Hat évvel ezelőtt kortyoltam belőle először, és ez volt az első AHA pillanatom” – mondta az Allure-nak 2014-ben. A Tig oldalán divattal, utazással, szépséggel, és hasonló trendi témákkal foglalkozott, mígnem 2017-ben megszüntette az oldalt, miután eljegyezték.

Mindig van nála teafaolaj

Meghan a teafaolajat „mindenre gyógyírnak” nevezte. Ha utazik, mindig van nála belőle: „Az egyetlen dolog, ami nélkül nem tudok élni utazás közben, az egy kis üvegnyi teafaolaj” – mondta. „Nem ez a legelbűvölőbb dolog, de ha vágást, szúnyogcsípést vagy kisebb sérülést szenvedsz, nincs nála jobb, ez az én kis gyógymódom.”

A Northwestern Egyetemen végzett

Meghan Markle színházi és politikai szakpn tanult a Northwestern Egyetemen. A magát „színházi bolondnak” valló Meghan azt mondta, hogy leragadt a politika és a művészeti élet között, ezért úgy döntött: mindkettőt tanulja az egyetemen.

„Tudtam, hogy színészkedni akarok, de utáltam az ötletet, hogy klisé legyek – egy Los Angeles-i lány, aki úgy dönt, színésznő lesz” – mondta a 2013-as Marie Claire-interjú alkalmával.

„Ennél többre vágytam, és mindig is szerettem a politikát, így végül két teljesen különböző szakot váltottam.”

11 évesen már jószolgálati munkát végzett

2015-ben, az ENSZ nőjogi szervezetének rendezvényen Markle arról beszélt, hogy „tudatlanul és véletlenül” 11 évesen a  „nők szószólóvá” vált, miután meglátott egy reklámot, amely azt sugallta: a nők mosogatásért felelnek

„… két fiú az osztályomból azt mondta: „Igen, oda tartoznak a nők, a konyhába” – mondta. „Emlékszem, megdöbbentem és dühös voltam, és annyira megsértettnek éreztem magam – egyszerűen nem volt helyes, és tenni kellett valamit.”

„Szóval hazamentem, és elmondtam apámnak, hogy mi történt, ő pedig arra biztatott, hogy írjak levelet, és így tettem” – folytatta.

Markle írt az akkori First Ladynek Hillary Clintonnak, Linda Ellerbee tévés újságírónak, Gloria Allred ügyvédnek és a reklámgyártónak. Minden nőtől „bátorító levelet” kapott, a cég pedig módosította a reklámot.

Miután bekerült a királyi családba, több jótékonysági szervezet védnöke lett: állatjóléti (híres az állatszeretetéről), valamint fiatalokat és nőket támogató szervezeteket pártfogol.

Egy időben kacérkodott a politikai pályával

Meghan Markle 20 éves volt, amikor Buenos Airesben, Argentínában dolgozott. Akkoriban még politikai karrierre vágyott.

„A fiatalabb koromra befejeztem a kreditjeim nagy részét, és jelentkeztem egy gyakornoki állásra az Egyesült Államok nagykövetségére, így végül a Buenos Aires-i nagykövetségen dolgoztam néhány hónapig” – mondta a 2013-as Marie Claire interjúban.

Mi több, állítólag folyékonyan, és tökéletesen beszél spanyolul. Úgy tudni, a nyelvtudását az Egyesült Államok Buenos Aires-i nagykövetségén való gyakorlata során sajátította el, és mindennek a tetejében franciául is beszél.

Képzett kalligráfus

2004 és 2005 között, mikor kezdő színészként meghallgatásokra járt, kalligráfusként dolgozott a kaliforniai Beverly Hillsben. Meghívókat készített például esküvőkre és különböző alkalmakra, és még tanította is a mesterséget. Még gyerekkorában, a katolikus iskolában sajátította el a tudást, miként írhat gyöngybetűkkel.

Részt vett a Rém rendes család forgatásán

Meghan Markle apja, Thomas Markle a Rém rendes család díszletén dolgozott. 2013-as Esquire-interjúban mesélt arról, hogy „10 éven át minden nap iskola után részt vettem a Rém rendes család forgatásán, ami egy igazán vicces és pikáns hely egy katolikus iskolába járó kislány számára” – mondta.

Állítólag profi a könyvkötésben

Egy 2019-es körútja során a herceggel derül ki: a könyvkötés a hobbija. A Cosmopolitan UK értesülései szerint egy királyi segéd később megerősítette, hogy Markle könyvkötő tanfolyamon vett részt, de nem osztott meg ennél több információt.

7 évesen kezdett jógázni

Markle-t gyakran látták jógaszőnyeget cipelni a hóna alatt, és ez egy olyan gyakorlat, amelybe 7 évesen kezdett bele édesanyjának, Doria Raglandnek köszönhetően.

„A jóga az én dolgom” – mondta Markle 2016-ban a Best Healthnek. „Anyukám jógaoktató, és 7 éves koromban kezdtem el vele jógázni.”

Egy sorozatgyilkos a rokona

A Channel 4 dokumentumfilmjéből kiderül: Meghan Markle rokona Amerika leghírhedtebb sorozatgyilkosának,  dr. H. H. Holmesnak, a „Gyilkos Kastély” építőjének, akit sokan Hasfelmetsző Jackkel is azonosítanak. Holmes tetteiről az egyik leszármazottja, az ügyvéd Jeff Mudgett szolgált részletekkel. A sorozatgyilkos 27 gyilkosságot vallott be (valószínűleg több volt), aki nőket kínzott, majd gyilkolt meg, és a holttesteiket pedig különböző módokon tüntette el. Mindezt a chicagói otthonában követte el, amit kész horrorlabirintussá alakított, hogy békésen, csendesen élhesse ki elvetemült vágyait.

A mai napig érik atrocitások

Meghan édesanyja afroamerikai, édesapja pedig fehér, és emiatt sok bírálat érte, amikor bejelentette kapcsolatát Harry herceggel. Sajnos nem ez volt az első alkalom, amikor rasszizmussal találkozott, mivel már az iskolában is volt emiatt kellemetlensége. Aztán amikor a sussexi pár 2021-ben kitárulkozott Oprah Winfrey-nek a híres lerántjuk a leplet a királyi családról interjúban, akkor Meghan arról is mesélt, hogy mikor Archie-val volt terhes, a királyi család tagjai egymás közt arról beszéltek, vajon milyen sötét lesz a születendő gyermek bőrszíne.

Természetesen Meghan nagyon is büszke a származására.

Egy időben az öngyilkosságot fontolgatta

Az előbb említett mélyinterjúból derült ki az is: egy időben eléggé fontolgatta az öngyilkosságot. „Egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valós és félelmetes állandó gondolat volt a fejemben”. Ezt azzal indokolta, hogy mielőtt hozzáment Harry-hez egy független nő volt, akinek lehetett önálló gondolata és véleménye, de amint a brit királyi család tagja lett, megfosztották ettől, és mikor úrrá lett rajta a depresszió, a család nem engedte terápiára járni, nehogy bármit is megneszeljen a sajtó.

Imád főzni és enni

„Imádok főzni… Mindig azon vagyok, hogy csodálatos új recepteket találjak” – mondta Marie Claire-nek. A főzés iránti szeretete még azután sem változott meg, hogy a királyi család tagja lett. „Meg minden nap főz magának és Harrynek” – mondta egy barátja a People-nek. Állítólag imád másoknak főzni amellett, hogy maga is nagyon szeret enni. Kedvenc étele a sült csirke, és odáig van a répatortáért.

forrás: insider.com

fotók: flickr

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!