spot_imgspot_img
spot_img

Már forog a romantikus vígjáték, amelynek a nézők adták a címét

-

Article Top Ad (AdSense)

Majdnem „nagyharag” lett, de végül a „Majdnem menyasszony” mellett döntött a nézői akarat!

Pár napja még nagy volt az izgalom a Megafilm Service háza táján, ugyanis rendhagyó módon keresték a Herczeg Ferenc regényéből készülő játékfilm címét: a lehetőségekről a közönség dönthetett, akik heteken keresztül szorgalmasan küldték is a szavazataikat. Bár a kalapban több frappáns ötlet is volt – dobogós lett a „Mondhatsz nemet!” és az „Ásó, kapa, nagyharag!” – a befutó végül maga a munkacím, a „Majdnem menyasszony” lett! 

Elstartolt a „Majdnem menyasszony” című magyar televíziós játékfilm forgatása. Herczeg Ferenc A fehér páva című regényét, Pacskovszky József rendezésében a Megafilm Service viszi vászonra. A Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerpáros legújabb filmje 70 perces lesz, és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül. A közönség várhatóan 2023 karácsonyán láthatja az Dunán. 

A SZTORI

A fordulatos és humoros szerelmi történet az 1900-as évek elején játszódik, a Budapesttől lovaskocsival alig egynapnyi járásra fekvő képzeletbeli kisvárosban, Varjason. Itt található az Ábel család híres, régóta működő ruha- és kelmeboltja, melynek cégérén a fehér páva jelzi egyben a nevét is. Vele szemben áll a Toll család fejéről, idősebb Toll Jenőről (Schneider Zoltán) elnevezett, Fekete Elefánt nevű szatócsbolt. A Fehér páva tulajdonosának, özvegy Ábel Pálnak (Gáspár Tibor) szeme fénye, a szép Ábel Marika (Kelemen Hanna) épp az esküvőjére készül, és visszaemlékszik arra az időszakra, amikor az élete gyökeresen megváltozott. Alig több mint egy évvel ezelőtt ugyanis az Ábel háznál megjelent a jóképű és művelt Pankotay báró (Koltai-Nagy Balázs), és a pimasz, ámde macsó Toll Jenő (Hajdu Tibor) mérnök. Mindkettőjüknek az a célja, hogy az öreg Ábelt és testvérét, a képviselő Miklóst (Görög László), meggyőzzék, hogy Varjasra is járjon Pestről a vasút. Az új beruházás nagy port kavar a városkában, a két férfi és egy meggondolatlanul elcsattant csók is komoly bonyodalmakat okoz…

A FŐSZEREPLŐ 

A Varjason élő, csodaszép, veszélyesen szókimondó, rátermett hajadont, Marikát, az első játékfilmes Kelemen Hanna játssza, aki göndör hajával, világos bőrével, hatalmas, érdeklődő szemével szó szerint a megszólalásig hasonlít Herczeg Ferenc főszereplőjére. „Szinte semmit sem kellett változtatni a külsőmön. Persze, az tervben volt, hogy kicsit lefogyok, de mire odaértem, megvolt a ruhapróba, és onnantól kezdve nincs alakváltoztatás!” – nevetett Hanna. „Egyetlen dolog adta fel a leckét: genetikailag gyorsan barnulok, ezért egész júniusban ötvenes krémmel kentem magam, hogy megőrizzem a kornak megfelelő fehér bőrömet. Azért azt nagyon várom, hogy augusztusban már megcsókolhasson a nap!” 

Hanna azt is elárulta, hogy Marika habitusa, viselkedése, a szituációkra adott válaszai is nagyon szimpatikusak neki. „Azzal a korral, amelyben a történet játszódik, jár egy bizonyos tartás, modor, ami miatt egy fiatal nő nem fejezhette ki azonnal az érzéseit, ezért csak kódolva tudathatta mással rokon- vagy éppen ellenszenvét.” 

 A PRODUKCIÓ SZÁMOKBAN

  • 22 forgatási nap
  • 4 helyszín
  • több mint 30 szereplő 
  • több mint 300 statiszta

Szereplők: Kelemen Hanna, Hajdu Tibor, Koltai-Nagy Balázs, Gáspár Tibor, Görög László, Schneider Zoltán, Csombor Teréz, Spilák Klára, Vasvári Emese

Alkotók: Forgatókönyvíró: Somogyi György, Rendező: Pacskovszky József, Operatőr: Gózon Francisco, Látványtervező: Bozóki Mara, Jelmeztervező: Zelenka Nóra, Zeneszerző: Bacsó Kristóf, Vágó: Rumbold László, Gyártásvezető: Endrődy Balázs, Line producer Filip Fruzsina, Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor.

Fotocredit: Megafilm/Hortobágyi Júlia

10 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál Bud Spencerről

Meryl Streep, a sokszínű díva-Érdekességek Hollywood királynőjéről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!