spot_imgspot_img
spot_img

Különleges úszóverseny rajtol el szombaton

-

Article Top Ad (AdSense)

Szombaton különleges helyszínen rajtol el az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság idei utolsó futama. A kristálytiszta vizű és rendkívül mély gyékényesi búvártóban 3 és 9 kilométeren tehetik próbára magukat a profi és amatőrök úszók, és az is kiderül, kik lesznek a versenyfolyam idei bajnokai. 

2022-ben is ellátogat a nyíltvízi úszóbajnokság Magyarország egyik legkülönlegesebb bányatavához. A Gyékényesi tó a határ mentén helyezkedik el, a hazai és a nemzetközi búvárok kedvelt helyszíne. A tíz- tizentöt méteres mélységhez itt tíz méteres látótávolság párosul. Ebben a csodás természeti környezetben rendezik meg augusztus 20-án az OWT idei második, egyben befejező futamát. 

Az úszók feladata a tó közepén lévő sziget megkerülése. Aki a rövidebb, 3 kilométeres távot választja, annak egyszer, 9 kilométeres távon pedig háromszor kell ezt megtenni. A kristálytiszta vízben tempózva nem csak a vízi élővilág, hanem a búvárok által elsüllyesztett tereptárgyak, roncsok is feltárulnak a versenyzők előtt. 

Az OWT 2021 nyarán indult azzal a céllal, hogy profi és biztonságos körülmények között, Magyarország legszebb és legizgalmasabb tavaiban, folyóiban tehessék próbára magukat az úszás szerelmesei. A versenyfolyam különlegessége profik és amatőrök számára is olyan élményt biztosít, amely nemcsak sportértékkel bír, de kitűnő családi, illetve baráti programot is jelent. 

„Fotó: Envato Elements”

„A hazai úszóközösség lelkesedését az OWT iránt jól jellemezi, hogy tavaly és idén is többszáz sportember vágott neki a futamoknak. Ahogy az eddigi események során, úgy Gyékényesen is vízimentőkkel és mentőhajókkal figyeljük az úszókat. A biztonság mellett pedig a kényelemről is gondoskodunk: az indulók egyesével rajtolnak, így elkerülhető a tömeg a startnál” – mondta el Mezős Balázs szervező. 

A verseny után Gyékényesen kiderül, hogy kik lesznek a 2022-es OWT bajnokai. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!