spot_imgspot_img
spot_img

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

-

Article Top Ad (AdSense)

A színház sajtóreferense a család engedélyével megerősítette, hogy Böröndi Tamásnak semmilyen alapbetegsége nem volt.

Az elhunyt igazgató halálhírét kedden tették közzé a Vidám Színpad Facebook oldalán. Böröndi Tamás 19 napig volt kórházban „és nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést.” – adta hírül a telex.hu Kovács Hajnalka sajtóreferens nyilatkozatát.

Felesége, Götz Anna, édesanyja, ikerlányai, és az egész színházi világ gyászolja a színészt, aki november 23-án, hétfő este éppen ikerlányai születésnapján hunyt el, és aki színészi és igazgatói pályája során rengeteg örömteli pillanatot szerzett közönségének.

Böröndi Tamás 1955. március 8-án született. 1980-ban diplomázott a Színház és Filmművészeti Főiskolán, ahonnan a debreceni Csokonai Színház társulatához került, miközben a Rock Színházban is szerepelt. 1984-ben már a Fővárosi Operettszínház társulatának tagja volt, majd a Bodrogi Gyula vezette Vidám Színpadhoz szerződött. 2002-től szabadúszóként játszott a Karinthy Színházban és a budaörsi Latinovits Színházban is. A Vidám Színpadot 2013 óta vezette.

Fontosabb szerepei voltak: Mágnás Miska, Cliff Lewis a Dühöngő ifjúságban, a West Side Story-ban Riff és Bernardo szerepét is eljátszotta, Tóbis a Hyppolit a lakájban, de játszott a Szomszédokban és a Jóban Rosszban című tévésorzatokban is, és többek között a Szamba című filmben. Feleségével, Götz Annával A kaktusz virága című előadásnak köszönhetik egymást, és mindössze 2016-ban házasodtak össze…

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!