spot_imgspot_img
spot_img

Király Linda szembenézett az utolsó félelmeivel is

-

Article Top Ad (AdSense)

A hét cool embere Király Linda

Az énekesnő az elmúlt hetekben majdnem minden este feltűnt az RTL Klub főzőműsorában, a Konyhafőnök VIP című produkcióban. Lindáról tudtuk, hogy kiválóan énekel, de azt nem sejtettük, hogy a konyhában is remekel.

Erről az új oldaláról kérdezgettük, a közelgő karácsonyról, és hogy a műsorban megszerzett gasztronómiai tudását hogyan tudja a hétköznapokban is kamatoztatni.

-Te mindig ennyire házias voltál? Nem csak a színpad, de a konyha is a te tereped volt?

-Nagyon szeretek főzni, számomra ez a tevékenyég mindig egy kikapcsolódást, egy meditációt jelentett. Nyugodtan, egy pohár prosecco mellett szép lassan kitalálom, hogy mit szeretnék készíteni, majd kényelmesen megcsinálom. Na ez nem az a műsor pont nem erről szólt!

-A családod mit szólt hozzá, hogy megmérettetted a konyhai tudásodat?

-Meglepődtek, hogy egyáltalán elvállaltam ezt a műsort, mert tudták, hogy nem szeretem a versenyhelyzeteket. Úgy voltam vele, ha már az utóbbi egy-két évben annyi mindenen változtattam, és ezzel együtt fejlődtem, akkor most itt az ideje, hogy szembenézzek ezzel a félelmemmel is. Ezért vágtam bele. Nem mondom, hogy teljesen nyugodt voltam végig, ugyanis itt nagyon kemény stresszhelyzetekkel találkoztam. Ahhoz képest, hogy mennyire másképp fogtam fel  korábba a főzést, és mennyire nem szeretem a feszült helyzeteket, büszke voltam arra, hogy ezeket a szokatlan  szituációkat jól tudtam kezelni.

-Gondolom átlagos háziasszony szintjén főztél otthon, nem szuvidáltál…

– Hát nem!  Pont ezért kifejezetten élveztem, hogy megtanultam sok mindent, és az sem mellékes, hogy új barátokat találtam. Mindig is érdekelt a gasztronómia, az ízvilágom nagyon kifinomult. De otthon más szinten főz az ember, itt új technikákkal találkoztam. Szeretek kipróbálni új dolgokat, a műsorban erre rengeteg lehetőségem adódott. Ami teljesen új élmény jelentett, hogy eddig soha nem dolgoztam liszttel, nem készítettem soha tésztát és sütiket, hisz egész életemben diétáztam. Leginkább halas, húsos, zöldséges ételeket csináltam otthon magamnak.

-Megjött a kedved és a hétköznapokban többször állsz a tűzhely mellé?

-A barátnőmmel, aki egyáltalán nem főzött eddig, heti egyszer tartunk egy főzős csajos estét, ahol én tanítok meg neki valamit, aztán együtt sütünk. Jobban az életem részévé vált a különleges ételek elkészítése, már nem csak összedobok valamit. Legutóbb makaront sütöttünk, ami nem egyszerű, büszke voltam magamra, hogy annyira jól  sikerült.

-Diétádat hogyan tudod úgy folytatni, hogy ilyen sok finomságot tudsz már elkészíteni?

-Nagyon izgalmas kitalálni a megoldásokat a szénhidrát elkerülésére. A múlt héten például egy parmezános zöldfűszeres báránybordát csináltam. Sima morzsa helyett ketogén kenyeret pirítottam. Élvezem, hogy megoldást kell találnom arra, hogy finom maradjon az étel, közben pedig ne ártson.

-Karácsonykor mennyire tud majd együtt ünnepelni a család? Az öcséd, Ben és a családja haza tudnak jönni Amerikából?

-Az egész család nem ünnepel együtt, sajnos Benék nem tudnak utazni. Egy éve nem láttuk őket, nem vagyunk boldogok. Viktor a kis Kolennel és a feleségével, Anitával szerencsére csatlakoznak hozzánk. Nem félünk a koronavírustól, folyamatosan tesztelve vagyunk, nagyon odafigyelünk egymásra, betartjuk a szabályokat. Amikor beteg voltam messziről elkerültem őket.

-Szerintem nem kérdés, hogy az idén a karácsonyi vacsorát te főzöd?

– Az egész család természetesnek veszi, hogy én készítem az ünnepi ételeket. A múlt héten, amikor hízott kacsa májat készítettem karamellizált almával, már reklamáltak, hogy nekik soha nem főztem ilyet. Nincs mese, most én jövök!

-Mit főzöl, valami újdonságot, vagy maradsz a klasszikus magyaros menüsornál?

– Már gondolkodom rajta, hívogatom a családtagokat, hogy mit fogyasztanának szívesen. Azt kijelentettem, hogy bár imádom, de halászlevet nem akarok készíteni, az annyira macerás. Ha ragaszkodnak hozzá, akkor viszont közösen megcsinálhatjuk. Inkább valami különlegeset, valami olyan izgalmasat kreálnék, amit most tanultam a verseny alatt. Mindezt természetesen gyönyörűen tálalva, mert az néha a műsorban balul sült el. Most nyugiban valami szépet  alkotok a családnak.

– Tervezed, hogy sütni is fogsz valamit?

-Szeretnék, de az anyukám a diétás sütemények mestere. Az egész család odafigyel a szénhidrát bevitelre. Amit én sütnék, az biztos, hogy nem lenne fogyókúrás! Még át kell beszélni az anyuval, hogy most az egyszer eszünk olyat, ami hizlal, vagy pedig szokás szerint ő készíti a karácsonyi süteményt, amiből viszont sokat lehet enni.

-Milyen ajándékokkal kedveskedtek egymásnak?

-Mi nagyon régen megbeszéltük, hogy nem az ajándék, hanem az együttlét a fontos. Általában olyan apróságokkal lepjük meg egymást, amire szüksége van a másiknak .

Király Linda

-Karácsonykor koncertezni szoktatok, most, hogy erre nincs lehetőség, hogyan fognak telni az ünnepek? Jó ez a nyugalom vagy vágysz a megszokott nyüzsgésre?

-Élvezem, hogy ilyen sokat együtt lehetek a családommal, kiélvezzük egymás társaságát. Mint zenésznek, persze hiányzik az élő koncert. Próbálok pozitívan hozzá állni ehhez az időszakhoz.

-A hétköznapjaid hogyan telnek?

-Zenét szerzek és naponta próbákra járok, az Anyatigrisek című új musicalban kaptam főszerepet. Most vettük fel, 19-án lesz az online premier. Ahogy visszatér az élet  a normális kerékvágásba megtartjuk a közönség előtti díszbemutatót is. Emellett most jött ki egy vadonatúj dalunk Viktorral közösen, a Csak erre vártam című,  ami azért is érdekes, mert karácsonyi dalt még sohasem készítettünk.  Az egyik mobilszolgáltató reklámjában is felcsendül, igaz, ott egy csak egy részletet hallani belőle.

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!