Karikázd be a naptáradban ezeket a dátumokat: ekkor utazhatsz a Bengáli nosztalgiajárattal!

-

Szeretnél visszautazni az időben? Akkor szállj fel a Bengáli nosztalgiajáratra és érezd magad az 1960-as években! Ne felejtsd el magaddal vinni a barátaidat vagy a családodat, hogy együtt suhanhassatok vissza a múltba.

Megérkezett a Bengáli járat

Újabb járattal bővült a nosztalgiajáratok száma. A lelkes időutazók minden bizonnyal már tudtak az N19-es járatról, amely minden hétvégén közlekedik a Deák Ferenc térről.

A legújabb nosztalgiajárat pedig az egyirányba közlekedő N18-as, ami a Szent János Kórház–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon halad. Budapest egyik legszebb és leghangulatosabb szakaszán roboghatunk végig, át a Városmajoron, a megigéző Dunaparton egészen a Csóka utcáig.

Az első Bengáli típusú villamost 1961-ben építette meg Budapesten a Fővárosi Villamos Vasút (FVV) főműhelye. A gyártást később a MÁV Debreceni Járműjavítója, majd a Debreceni Közlekedési Vállalat végezte. 181 favázas villamos került a sínekre húsz év alatt. Végül Budapesten 1983-ban leáldozott a Bengálinak, de nem tűnt el végleg, mivel Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is még jó darabig használták. Nem olyan régen pedig Budapest ismét beszerzett egy Bengálit, és a BKK gyönyörűen felújította.

Ami pedig az izgalmas és hangzatos becenevet illeti: nem véletlen! A jellegzetes morgó hangjáról és lomhaságáról egy bengáli tigris ugrik be az ember eszébe. Most a saját füleddel is meghallgathatod és megtapasztalhatod a tigrisvillamost!

Mely napokat karikázd be a naptáradban?

A Bengáli havonta egyszer szállít utasokat, így ajánlott piros filctollal bekarikázni a következő szombati napokat: július 9., augusztus 13., szeptember 10. és október 8.

Indulások

Csóka utca : 15:00, 16:30, 18:00, 19:30, 21:00
Szent János kórház: 15:46, 17:10, 18:46, 20:04, 21:34

Viszont külön nosztalgia vonal- vagy napijegy megvásárlása szükséges ahhoz, hogy felülj erre a csodálatos járműre. Jegyet pedig a BKK értékesítő pontjain, és a nosztalgiajáratok személyzeténél is szerezhetsz.

Az egy utazásra érvényes menetjegy díja 500 Ft

6-14 éves kor között 300 Ft

6 éves kor alatt díjmentes

Élvezd a múltidéző villamosozást, jó utazást kívánunk!

 

Forrás: BKK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!