spot_imgspot_img
spot_img

Jön a KVARK lemezbemutató koncert!

-

Article Top Ad (AdSense)

A KVARK fél szimfonikus hangzással és különleges effektekkel, hangulatában és képi világában egyaránt nem mindennapi vetítéssel alkot meg egy sajátos, crossover világot. 

A KVARK Marton Szabolcs zeneszerző saját audiovizuális projektje, ami egy kivételes vetítéssel és egyedi fényfestéssel kiegészülő koncert. A programot hallgatva egy zenei kísérlet részesei lehetünk, ami kimozdítja a hallgatókat a komfortzónájukból, és egy egészen különleges, szürreális élményben lehet részük. 

Az előadás 2022 tavaszán Győrben debütált a régi szeszgyár területén a Torula Művésztér kertjében, ahol Szabolcs rezidens művészként alkot, ezt követően ősszel a budapesti Átrium színházban, majd a Budapest Tavaszi Fesztivál megnyitó estéjén is bemutatásra került. 

A projektet 2022-ben crossover kategóriában Music Hungary Díjra jelölte a Music Hungary Szövetség. 

A KVARK 2023-ban újabb mérföldkőhöz érkezett: a Szabolcs által komponált zenék most egy teljesen önálló lemez formájában öltenek testet. Az albumon szereplő darabok élőben a VEB 2023 EKF felező eseményén (június 17-én és 18-án) egy dupla koncerten lesznek először hallhatóak olyan formában, ahogyan az a debütáló lemezen is szerepel. 

kvark-martonszabolcs
Fotó: KVARK

A lemezbemutató koncert a mulandóság témáját járja körbe. 

Emberek vagyunk. Ennek a jelentése és jelentősége kultúránként, társadalmanként, egyénenként eltérő lehet. Mégis összeköt minket belső, legféltettebb énünk, elemi érzelmeink működési mechanizmusa, közös félelmeink. Az emberi lét ezen, legelemibb építőköveit mutatja be a KVARK, és helyezi a mulandóság kontextusába. 

A koncert három fejezetre tagolható: elidegenedés, utazás (flow) és megérkezés. Dramaturgiájának középpontja a halandóság, ami nem mint riasztó, fenyegető dolog van jelen, hanem valami, ami az életnek mélyebb értelmet ad. 

A lét végessége által válik igazán fajsúlyossá, erre mutat rá a KVARK, mintegy modern kori „memento mori”-ként.

“Látod, mekkora áldás, hogy halandók vagyunk?”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!