spot_imgspot_img
spot_img

Izgalmas kínálattal kezdi a tavaszt a POKET

-

Article Top Ad (AdSense)

Mától megtalálható a könyvautomatákban a világbajnok francia csatár életrajza, amelyet néhány nap múlva követ a Szabad-ötletek jegyzéke, majd érkezik a Hamlet, illetve a Romeo és Júlia. Az immár 5 éves olvasás népszerűsítő projekt már több százezer könyvet adott az évről évre terebélyesedő, zömében fiatalokból álló POKET-közösség tagjainak kezébe.

A tavalyi világbajnokságon ugyan kénytelen volt az ezüsttel beérni, az eggyel korábbi kiírásban viszont bajnoki címet szerzett Kylian Mbappé, aki generációjának egyik korszakos játékosa. Az ő életrajzával erősít sportvonalon a POKET, hogy egészen a születésétől mutassa be a Paris Saint-Germain csatárának mesébe illő pályáját. A különleges kötet – amelynek nagykövete Rudolf Gergely, a magyar válogatottban tíz gólig jutó, a francia AS Nancy-Lorraine csapatával ligakupagyőztes egykori labdarúgó – már megvásárolható a könyvautomatákból, vagy online is megrendelhető a POKET webshopjából.

Fotó: Poket

Húsvét után három további kötettel gazdagodik a gyűjtemény. Az igazi József Attila-specialistának számító Jordán Tamás színművész ajánlásával érkezik a Szabad-ötletek jegyzéke, a költő leginkább megosztó munkája. Jellemző, hogy az irodalomtörténet a könyv pontos kategóriáját illetően sem tud közös nevezőre jutni, mindenesetre a sokkolóan őszinte szöveg közvetlen bepillantást enged a magyar költőóriás legmélyebb gondolataiba.

Ugyanebben a körben két korszakos Shakespeare-mű is bekerül az automatákba. A Hamlet, dán királyfit Arany János, a Romeo és Júliát Mészöly Dezső fordításában adja ki a POKET. Mindkét világirodalmi klasszikusnak a zsámbéki fiatalokból 2015 márciusában alakult ethno-beat zenekar, az Aurevoir. fogja pártját.

Fotó: Poket

A fiatalos, kulturálisan nyitott közösség toborzása és egyben tartása mellett a POKET tervei között további terjeszkedés szerepel, hogy a vidéki érdeklődők közül is minél többeket kapcsolhassanak be a kezdeményezés vérkeringésébe. Az automatahálózatról itt érhető el naprakész információ.

További részletek a www.poketonline.hu-n, illetve a POKET közösségi médiafelületein.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!