spot_imgspot_img
spot_img

Irány a természet!

-

Article Top Ad (AdSense)

Végre tavasz! Szinte már el se hisszük, olyan nehezen adta magát idén az időjárás. De most már minden jel arra mutat, hogy eltehetjük a télikabátokat, jöhetnek a könnyű kis dzsekik, mellények, pulóverek, és lazíthatunk az öltözékünkön.

Ha pedig így van, akkor nincs is más hátra, mint eltervezni, hogy hová, merre indulunk a következő hetekben kirándulni. Még nincs túl meleg sem, még jólesik a napfény, és amúgy is itt az idő némi D-vitaminnal feltöltekeznünk, szóval irány a természet!

Merre is induljunk? Először is nyilván a legpraktikusabb kinek-kinek a saját lakóhelye körül keresgélni. Általában a legtöbb város közelében található valamilyen kiserdő, rét, amerre érdemes indulni. Budapestieknek a Budai-hegység gazdag választékot kínál, de szerencsére nagyon sok egyéb lehetőség is van, akár a fővárostól nem messze. Arborétumok, vadasparkok, lombkorona-sétányok, tanösvények, erdei játszóterek egész sorát találhatjuk, ahová érdemes ellátogatni. Készíthetünk egy tervet is a szezonra, és akkor nem ötletszerűen kell elindulni, hanem meglesznek az információk, hogy mennyi idő a kiválasztott célpontig eljutni, mivel érdemes közlekedni, milyen költségekre lehet számítani, van-e belépőjegy, nyitvatartási idő, szabad-e esetleg kutyát vinni és hasonlók.

Szükségünk lesz kényelmes öltözékre, sportcipőre, ha csak sétálni akarunk, akkor nem kell túrabakancs, de persze feketeöves kirándulók azzal is készülhetnek. Egy praktikus hátizsák mindenképpen elengedhetetlen, hiszen el kell, hogy férjenek benne az irataink, papír zsebkendő, nedves törlőkendő, esetleg egy fényképezőgép, ha a mobilunkkal nem érnénk be. És persze mindenképpen kell valami harapni, vagy éppen innivaló.

Gyerekkel indulóknak ez utóbbi természetesen még inkább fontos kérdés, hiszen a kirándulás fáradtságát gyakran kell csillapítani valamilyen finom falattal, és nem biztos, hogy célravezető a helyi büfék kínálatára, vagy esetleges magas árszínvonalára alapozni ezt. Az egészséges séta viszont megkívánja az egészséges falatokat is, így szerencsésebb, ha nem chipset vagy nápolyit csomagolunk uzsonnára. Csokit amúgy se vigyünk, hiszen most már jó esetben erős napfénynek is lehet kitéve a pakkunk.

Készíthetünk klasszikus szendvicseket is, leginkább toastkenyérből, háromszög alakúra félbevágva, így könnyebb megenni, vagy akár kis adagokat is elmajszolni. Kerülhet bele valamilyen egészséges zöldségkence, mozzarella sajt, sovány felvágott, és persze zöldség. Ugyancsak jó ötlet tortillalapokból szendvicstekercset készíteni, ezt is kedvünkre megpakolhatjuk egészséges tartalommal. Kockára vágott gyümölcsöt is vihetünk magunkkal kis dobozban, de leginkább csak, ha biztos elfogy, a már említett napsugárzás a gyümölcsöket sem hagyja hidegen.

Ha pedig nem szeretnénk cipekedni, de mégis vágyunk valami instant frissítőre, akkor a HeySmoothie italválasztékából szemezgethetünk. Minden hátizsákban kényelmesen meglapulnak az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó zöldségekből és gyümölcsökből porított, adagonként csomagolt kombinációk, amelyből kedvünkre választhatunk, hogy megnöveljük energiaszintünket. Bevásárlás nélkül nyerhetünk így egy-egy szuperfinom smoothie-t, amelyhez az üres palackot visszük csak magunkkal, amelybe útközben vizet töltünk, s összerázva már kortyolgathatjuk is italunkat, amely egy kisétkezést is kiválthat, gyerekeknél pedig nasiként is szolgálhat. Tökéletes lehet kiránduláshoz a Gold Power névre hallgató összeállítás, melyben sütőtök, mangó, datolya, borsófehérje gondoskodik rólunk, egy csipet fahéjjal és szerecsendióval megbolondítva, vagy éppen a Golden Earth, amely banán, kakaó, eper, kenderfehérje, borsófehérje, datolya, lenmag és baobab felhasználásával készült. Ezek a praktikus tasakok kiránduláskor is remek útitársak lehetnek, és így a szabadban töltött idő alatt is van módunk egyszerűen, könnyen vitaminpótláshoz jutni.

Hogyan vásároljunk muskátlit?

Füvesítési kisokos szakértőtől

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!