spot_imgspot_img
spot_img

A legikonikusabb magyar szinkronhangok

-

Article Top Ad (AdSense)

Sok-sok színésznek évek óta ugyanaz a magyar hangja, és el sem tudnánk képzelni, hogy más szinkronizálja az adott színészt, színésznőt vagy karaktert. De azt is tudjuk, kik állnak a selymes, dörmögő, dallamos hangok mögött?

Egyesek kifejezetten a jól csengő magyar hangba szeretnek bele, mások a karakterbe vagy színészbe, akihez sikerült megtalálni a tökéletesen passzoló hangot. Sajnos ez nem mindig jön össze, de hála az égnek, az ikonikus színészeknek szebb, vagy kellemesebb magyar hangot nem is kívánhatnánk. A kérdés az: te mennyit ismersz fel belőlük? Hány hang gazdáját ismered? Lássunk néhányat a teljesség igénye nélkül, hiszen temérdek olyan magyar szinkronszínész van, akinek fülsimogató hangja van!

Pierce Brosnan – Kautzky Armand

A Jászai Mari-díjas magyar színművész, és érdemes művész, a magyar James Bondként is elhíresült, miután oly sokszor szolgáltatta Pierce Brosnan magyar hangját. Ezenkívül a Dirty Dancing rajongók is könnyedén azonosíthatják Patrick Swayze hangjaként, vagy a MacGyverből Richard Dean Anderson megszólaltatójaként. Sőt, rémlik még a Shrekből a Szőke herceg hangja?

Al Pacino – Végvári Tamás

Végvári Tamás főleg Al Pacinóval vált eggyé, de nincs messze tőle Harrison Ford sem, akit szintén sikerült több alkalommal megszólaltatnia. Sajnos a Jászai Mari-díjas magyar színművész 2010-ben elhunyt, de munkássága színészként, valamint szinkronszínészként örökké megmarad. Karakteres, egyedi tónusú hangját egyszerűen nem lehet elfelejteni.

Keanu Reeves – László Zsolt

Keanu Reeves önmagában is egy felkapott, sokak által szeretett színész, akihez keresve sem lehetett volna kellemesebb, lágyan recsegős hangot találni. László Zsolt már rengeteg alkalommal kölcsönözte a hangját. Ezenkívül, a  Jászai Mari-díjas magyar színész szolgáltatta Scott Patterson magyar hangját a Szívek szállodájában, így onnan is ismerős lehet!

Juliette Binoche/ Sandra Bullock/  Jennifer Love Hewitt – Györgyi Anna

Aki nagy Szellemekkel suttogó rajongó, az álmában is felismerné Györgyi Anna hangját, aki hosszú évadakon keresztül szólalta meg magyarul Jennifer Love Hewittot. De nem csak őt, mivel gyakran kölcsönözte Juliette Binoche és Sandra Bullock hangját is. A Jászai Mari-díjas magyar színésznőnek döbbenetesen selymes, fülbemászó hangja, és mindig tökéletesen illik a karaktereihez. Sőt! A Downton Abbey szerelmesei is felismerhetik benne Lady Mary hangját:

Jim Carrey – Kerekes József

A nagy nevettetőnek hihetetlenül egyedi magyar hang jutott. Kerekes József rengetegszer kölcsönözte a világ egyik legnagyobb humoristájának hangját, kezdve az Ace Ventura filmekkel, a Dumb és Dumberrel, vagy ott van a Hantaboy, valamint a Grincs. Az évek alatt valósággal egybeforrt a hangja Jim Carrey-vel. De ismerős lehet a hangja, ha nagy Family Guy vagy Shrek rajongó vagy, mivel ő szinkronizálja Peter Griffint és Szamárt is.

https://www.youtube.com/watch?v=P49h65guVI0

Lauren Graham/Eva Longoria – Pápai Erika

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő olyan imádnivaló színésznők hangját kölcsönzi, mint Lauren Graham a Szívek Szállodájából, vagy Eva Longoria a Született feleségekéből. Elképesztően lágy, simogató, mégis élettel teli ragyogó hangja, hosszú évadokon át kényeztette a füleinket, a kedvenc sorozatainkat nézve.

https://www.youtube.com/watch?v=aOGFUZwlVwk

Jennifer Aniston – Kökényessy Ági

Hamár léleksimogató hangoknál járunk, nem maradhatott le a listáról Kökényessy Ági sem, aki főleg Jennifer Aniston hangját kölcsönözte a Jóbarátokban, valamint  Alyssa Milanóét a Bűbájos boszorkákban. De édes, csilingelő hangja számos alkalommal szólaltatott meg olyan kiváló színésznőket is, mint Lucy Liu vagy Reese Witherspoon.

Peter Falk – Szabó Gyula

Ha te magad nem is, de a nagymamád szinte biztosan befalta a szemével az délutáni Columbo adagját, és a ballonkabátos nyomozó önmagában is ikonikus karakterré vált. A magyar hangja pedig nem más, mint a 2014-ben elhunyt Szabó Gyula, aki egykor a Nemzet Színésze volt. Ő kölcsönözte  Éder mester hangját is a Pumukli kalandjaiban. Ha valaki meghallja mély, kissé reszelős hangját, annak biztosan eszébe jut a csavaros észjárású nyomozó.

főkép: pinterest

Gregory Peck néhány feledhetetlen filmje

Robert Downey Jr. 5 emlékezetes alakítása a filmvásznon

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!