Ínycsiklandó őszi édességek a hideg napokra

-

Az ősz maga a csoda! A fák színesek, a fények sejtelmesen gyönyörűek, a gyümölcsök és zöldségek mennyeien illatosak, amelyekből isteni desszerteket és süteményeket készíthetünk! Mutatjuk az idei kedvenceinket, amelyek annyira egyszerűek, hogy bárki elkészítheti őket.

Fahéjas sült körte erdei bogyókkal

A legtöbb őszi sütemény almás vagy sütőtökös, miközben a körte méltatlanul háttérbe szorul. Pedig finom és zamatos desszerteket készíthetünk belőle is.

Fotó: Rebeca Sanabria/goodhousekeeping.com

Hozzávalók:

6 körte félbevágva

3 ek. cukor

1 tk. őrölt fahéj

3 ek. sótlan vaj, kb. 1 cm-es darabokra osztva

170 ml fehér bor

fél csésze szárított bogyós gyümölcs

mascarpone a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, majd helyezzük el a félbevágott körtéket egy alacsony falú sütőtálban. Szórjuk meg őket cukorral és fahéjjal, majd tegyünk mindegyikre egy kis darab vajat. Óvatosan öntsük a tál aljába a fehér bort, és szórjuk meg az egészet a szárított gyümölccsel. Tegyük be a sütőbe és süssük addig, míg a körte meg nem puhul, ez nagyjából 40-50 perc. Vegyük ki és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Ezután helyezzük el a körtéket a tányérokon, öntsük rá egy kicsit a sütőtálban maradt szószból és kanalazzunk mellé némi mascarponét, vagy akár egy gombóc vanília fagylaltot.

Sütőtökös mousse

Ebben a könnyű és krémes desszertben benne van az ősz minden íze és hangulata.

Fotó: Mike Garten/goodhousekeeping.com

Hozzávalók:

400 g sütőtökpüré

1 tk. reszelt gyömbér

0,25 tk. őrölt fahéj

0,25 tk. őrölt szerecsendió

csipet só

85 g krémsajt

1 tk. vanília aroma

240 ml sűrített tej

475 ml tejszín

tejföl és gyömbéres kekszdara díszítésnek

Elkészítés:

Egy közepes serpenyőben keverjük össze a sütőtökpürét, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és a sót. Folyamatos kevergetés mellett körülbelül 5 percig főzzük, amíg kicsit sötétebb és sűrűbb nem lesz. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a krémsajtot és a vanília aromát, majd tegyük át egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a sűrített tejet. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Egy elektromos habverő segítségével verjük habbá tejszínt, majd finoman keverjük a krémsajtos sütőtökös keverékhez. Kanalazzuk kis befőttesüvegekbe és tegyük be őket pihenni a hűtőbe. Tálaláskor tegyünk a tetejére egy kanál tejfölt és szórjuk meg gyömbéres keksz morzsával.

Csokis-mogyorós brownie

Ezzel az egyszerű, ugyanakkor dekadens édességgel bárhol maximum pontot kaphatunk. És annyira könnyű elkészíteni…

Fotó: Danielle Occhigrosso Daly/goodhousekkeping.com

Hozzávalók:

vaj, a sütőtál kikenéséhez

2 nagy tojás

500 g nutella vagy bármilyen más mogyorókrém

65 g liszt

0,25 tk. só

vanília fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki 4 db 12 cm-es átmérőjű vagy 1 db 25 centiméter átmérőjű sütőedényt. Egy tálban habverővel keverjük össze a tojásokat és a mogyorókrémet, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót és keverjük, amíg teljesen homogén masszává nem válik. Ha kész, öntsük a sütőedényekbe és süssük nagyjából 20-25 percig. Egy tűvel ellenőrizzük, hogy egészen megsült-e. Vanília fagylalttal, de akár magában is kínáljuk, így is, úgy is nagy sikere lesz.

Jó étvágyat!

Receptek: Good Housekeeping

Olvasd el ezt is:

Ínycsiklandozó és egészséges menüsor az egész családnak – receptekkel

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!