spot_imgspot_img
spot_img

Íme az új minimalista trend: A kapszulakonyha

-

Article Top Ad (AdSense)

Marie Kondo, a japán wabi-sabi és feng shui szakértő könyveiből tudjuk, hogy rend a lelke mindennek – még a konyhában is. Belegondoltatok már mennyi felesleges háztartási gépünk és főzési eszközünk van a konyhában, amik ritkán vagy talán még egyszer se kerültek használatba?

Lassan kezdetét veszi az adventi készülődés, és előbb-utóbb elérkezünk a karácsony előtti nagytakarításhoz is. Idén miért ne kezdenénk épp a konyhával? Bizony, legyünk őszinték magunkhoz, biztosan mindenkinek van legalább egy olyan tárgy a konyhájában, amit annak idején jó ötlet volt megvenni, ám azóta sem került elő egyetlen sütés vagy főzés alkalmával.

Fotó: Pexels

Anyukám évek óta valamilyen új konyhai gépet kér karácsonyra. A spejzban lévő polcok lassan megtelnek turmixgéppel, melegszendvics – és gofri sütővel, kenyérpirítóval vagy a legújabb elektromos zöldségszeletelővel. Én a magam részéről nem szeretem bonyolítani a dolgokat. Modern, 21. századi nőhöz illően nálam is van mikró és teaforraló, de kapszulás kávéfőző helyett megelégszem a kis kotyogóssal is. Ritkán reggelizem otthon, így nincs szükségem például kenyérpirítóra.

Fotó: Flickr

Mindösszesen három -féle késem van: egy kenyérvágó, ha esetleg vendégek jönnek és szendvicset csinálok nekik, egy hús vágó és egy, amit étkezésnél használok. Pedig valóban jól néz ki az a 12 darabos kerámia késkészlet a barátnőmnél. De elárulom, ő is csak dekorációnak használja a saját konyhájában.

Fotó: iStockphoto

A főzőedényeim és a tányéraim száma is elenyésző. Spórolok a hellyel. Szeretem, ha van szabad terem, hogy bármikor kedvet kaphassak ahhoz, hogy valami kreatívat alkossak a konyhában: legyen szó egy újfajta bögrés sütiről vagy egy finom francia egytálételről. Ezen kívül bizton állíthatom, nincs csodásabb érzés arra kelni, hogy a párunk végre nem hőbörög, amiért nincs hova lerakni a kávéscsészét a konyhában.

Fotó: iStockphoto
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!