Íme a világ első fine dine étterme kutyák számára

-

Amerikáról úgy tartották még a múlt század ’50-es éveiben is, hogy a lehetőségek hazája. Egy san francisco-i séf nem is volt rest nagyot álmodni. Megnyitotta az első, kizárólag kutyák számára üzemelő fine dine éttermét. A különleges étteremben körülbelül 32 ezer forintnak megfelelő áron a kutyusok különböző ínyenc fogásokat kóstolhatnak.

Olyan időket élünk, amikor a vendéglátóipar példátlan kihívásokkal néz szembe az egész világon. Az Egyesült Államokban nem olyan rég egy újfajta vendéglátó egység nyílt meg, hogy áthidalja ezen kihívásokat.

Fotó: Shutterstock

Új piaci rés az elöregedő társadalomban

A san francisco-i vendéglátóipar jó ideje hatalmas nyomás alatt áll a bérleti díjak és a rezsiköltségek, valamint a megugró költségek és a folyamatos munkaerő-válság miatt. A városi pletykák szerint azonban a városban élő kutyák száma meghaladja a gyerekekét, ez lehet a magyarázat arra, hogy megnyílt a Dogue elnevezésű luxusétterem kifejezetten négylábú, ugató házi kedvencek számára.

Fotó: Flickr

Michelin-csillagos szakács, aki kutyáknak főz

Az étterem Rahmi Massarweh, a klasszikus francia konyhában képzett szakács és felesége, Alejandra ötlete. Négy saját kutyával a séf érdeklődése az emberek helyett a kutyák etetése felé fordult. A legelőn nevelt marhából készült hússal és szezonális, biozöldségekkel kifejlesztett csúcskategóriás kutyuskonyha igazán egyedi elgondolás.

Fotó: Flickr

Fine dining az ember legjobb barátjának

A Dogue menü ízletes, tápláló ételeket kínál a szerencsés kutyusoknak, köztük vad szarvasszívvel töltött rózsa alakú süteményt, asztali csirkehús-gombalevest, csirkebőr gofrit és „dogguccinót”.

Az étterem testre szabott menüt is kínál a kutyák számára, amelyek négylábú barátaink egyéni szükségleteit is kielégíti. Ilyen például az allergén anyagoktól mentes étrend.

A Dogue-ban nincs kiszolgálás az emberek számára, mivel a kutyabarátaink az egyedüli VIP vendégek.

Fotó: iStockphoto

A környéken egyre több tematikus vendéglátóegység nyílt a kutyák számára. A Pawtisserie-ben házi készítésű péksütemények között válogathatnak, kizárólag kutyák számára készült receptek alapján, valamint a Bone Appétit kávézó, ahol vasárnaponként széles kóstoló menüt kínálnak a kutyusok részére.

Adjunk vitamint a kutyáknak!

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!