spot_imgspot_img
spot_img

Így tartsd tisztán cipőidet!

-

Article Top Ad (AdSense)

 Még a legdivatosabb cipő sem néz ki jól, ha nem tiszta. Az idei tavasz sláger színei a világosabb színek, mint például a fehér, napsárga és a világoszöld. A cipőápolás nem csak az esztétikáról szól – a rendszeres tisztítás a cipő tartósságára is hatással van. 

A cipőápolás módja elsősorban annak anyagától függ – máshogy gondoskodunk felső bőrről, és más szereket választunk a velúr tisztításához. Az egyes anyagtípusok tulajdonságainak ismerete lehetővé teszi a megfelelő módszerek és készítmények kiválasztását. Ami nem változik, az a tisztítás rendszeressége – a legjobb (és legegyszerűbb) eltávolítani a szennyeződéseket a lábbeliről minden egyes használat után, pl. miután hazaértünk. Ennek a szokásnak köszönhetően a cipő nemcsak mindig készen fog állni arra, hogy felvegyük, de emellett remekül mutat és hosszabb ideig fog szolgálni minket. 

Az ecipo.hu összeszedett néhány tippet, hogyan tartsuk tisztán cipőinket:

  1. Velúr cipő – különféle színváltozatokban kapható, ami tökéletesen kiegészíti mind az alkalmi, mind az elegánsabb megjelenéseket. A velúr igényes és rendkívül érzékeny a nedvességre. Felejtsd el ennek a cipőnek folyó víz alatt történő tisztítását. Ehelyett inkább összpontosíts a speciális szerekkel történő gondozására! A velúr cipő tisztítása az erre célra szolgáló kefével való tisztításon alapszik – így távolítva el a felszínéről a szennyeződéseket, a port és a sarat. 
  2. Nubuk cipő – hasonlóan a velúr cipőkhöz, ebben az esetben is ajánlott kefét használni. Ha szükséges a cipő impregnálása, válassz spray-készítményt!
  3. Teljes felső bőr cipő – a tisztítása egyszerű és gyors – csupán egy nedves ruhára van szükség, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Ennek ellenére érdemes kibővíteni a gondozását speciális szerekkel – spray-vel, viasszal és krémekkel, amelyek kifényesítik a cipőt, ugyanakkor meg is zsírozzák őket, ezáltal védve a cipőt a sérülésektől. A legkényelmesebb a szivaccsal ellátott applikátorokat használni, mert használatukkal folyamatosan lehet adagolni a terméket a cipő felületére. A felső bőr esetében fontos, hogy még az új szezon kezdete előtt impregnálva legyen. 

Az ecipo.hu oldalán nemcsak a legdivatosabb cipőket, táskákat és kiegészítőket találod meg, hanem olyan fényesítőket, impregnálókat, keféket és tisztítószereket is, amelyek segítenek tökéletes állapotban tartani cipőidet. Vigyázz a cipődre, és készítsd fel már most az új szezonra – kifizetődik a jobb tartóssága és szépsége.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!