spot_imgspot_img
spot_img

Így spórolhatunk egy szénsavas víz készítő géppel

-

Article Top Ad (AdSense)

Az év utolsó negyedéve várhatóan a legtöbb magyar háztartás számára a kiadások lefaragásáról fog szólni. „A költségek csökkentése azonban nemcsak az energiafelhasználás kapcsán lehetséges, hanem ott is meg lehet fogni a pénzt, amire eddig adott esetben nem figyeltünk” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. 

A KSH adatai szerint egy átlag magyar 2020-ban 97,1 liternyi ásványvizet és 40,8 liternyi ízesített, szénsavas üdítőt vásárolt. Egy szénsavas víz készítő gép segítségével az eldobható PET-palackos ásványvizek és üdítők vásárlása azonban teljes egészében kiváltható lenne. Függetlenül attól, hogy valaki az ízesítetlen, vagy az ízesített frissítőket részesíti előnyben. A SodaStream számításai szerint ugyanis egy, a szénsavasító géphez tartozó patronnal otthon 60-80 liter szénsavas víz készíthető el. Ez azt jelenti, hogy optimális esetben egy ilyen patron hónapokig elegendőnek bizonyulhat. 

sodastream

Ennél is fontosabb azonban, hogy egy liter otthon elkészített szénsavas víz ára így körülbelül 50-65 Forintra jön ki. Attól függően, hogy mennyire szénsavasítja egy felhasználó a palackba betöltött vizet. A SodaStream gépeihez ugyanis nincs szükség másra, csak csapvízre. Ami egyébként az egyik leggyakrabban ellenőrzött élelmiszernek számít Magyarországon, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) rendszeresen vizsgálja az ivóvizet. Az NNK az évente több tízezer mintán, nagyjából 900 ezer vizsgálatot végez el. 

bubis víz
„Fotó: Envato Elements”

„Ha valaki szívesebben fogyasztja a szénsavas vizet ízesített formában, akkor különféle szörpökkel ízesítheti az otthoni frissítőket. Mi a beszerzőktől kapott visszajelzések alapján azt tapasztaljuk, a nyár közepe óta megnőtt a kereslet a SodaStream szörpök iránt, ami azt jelzi, hogy egyre több magyar választja ezt a megoldást. Egyetlen 440 ml-es kiszerelésű PepsiCo koncentrátumból ugyanis 9 liternyi frissítő készíthető el odahaza” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina. 

Cola
„Fotó: Envato Elements”

Természetesen a szénsavas üdítők otthoni előállítása nem csak a háztartások kiadásainak lefaragását szolgálja, hanem a bolygónknak is hasznos lehet, hiszen a szénsavas víz készítő géphez tartozó 1,5 literes, újratölthető palackkal legalább 2500 eldobható PET-palacktól kímélhetjük meg a Földet. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!