spot_imgspot_img
spot_img

Húsgolyó függőknek

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha Berlinben járunk, valóban csak kapkodjuk a fejünk, annyi a látnivaló.

Persze, ha az ember külföldön van, mindent is szeretne kipróbálni, igazán magába szívni egy város hangulatát, lüktetését. Utazásaim során én, a magam részéről igyekszem sohasem turistaként viselkedni, és ezt szerencsére újságíróként gyakran meg is tehetem. Biciklivel bejárni Berlint felemelő érzés, közben meg-megállni és egy-egy újabb benyomásra szert tenni. Az utazáshoz hozzá tartozik a gasztronómiai élmények felfedezése is. Furcsának tűnhet, de igen, magyar lányként, Németországban bizony egy svéd gyorséttermet is kipróbáltam, és nem bántam meg. Meghívást éppen a nyitóra kaptam. Amennyiben a városnézés közben megéheznénk, és csak gyorsan szeretnénk bekapni valami finomat melegen ajánlóm a Köttbullar-t. És ha még esetleg svéd húsgombóc rajongók vagyunk, na akkor kihagyhatatlan!

Berlinben – ott jártamkor – ép a második Möllers Köttbullar étterem nyílt, ez Prenzlauer Bergben! A svéd húsgombócok kedvelői biztosan nem kerülhetik el a helyet.

A Möller’s Köttbullar nemcsak hihetetlenül ízletes, hanem fenntartható és minőségi alapanyagokból készül.

Világszerte a Möllers Köttbullar a második helyen áll a listán, vagyis a svédek után.

Henrik Möller küldetésévé tette, hogy szupergyorsan ízletes és fenntartható ételeket szolgáltasson fel. Az eredeti marhahúsból készült Köttbullar mellett megtalálható még a borsófehérje reszelékből, psyllium héjból és fűszerekből készült NO!BEEF BULLAR. Mindkét változatot klasszikus módon, áfonyával, uborkasalátával és tejszínes/barna szósszal tálalják. És csakúgy, mint a húsos és húsmentes változatok között, itt is választhatunk köretnek házi krumplipürét vagy sült krumplit.

Minden Möllers termék gyártása során nagyon fontos a „dobozon kívüli” gondolkodás. Ezt a magas minőség jellemzi, ami az ízében is megmutatkozik. Az átlátható ellátási láncok, a regionális és nemzeti termékek, valamint a helyi termelővel való együttműködés a lehető legszemélyesebbé teszik a Möllers Köttbullart.

Minőségi ígéret

„Szorosan megvizsgáljuk a vásárolt összetevőket, és előnyben részesítjük a regionális termékeket, azokat az alapanyagokat használjuk fel, ahol tudjuk, honnan származnak és hol dolgozzák fel azokat. Célunk a világ legjobb Köttbullar és NO!BEEF BULLAR elkészítése! – mondja Möller.” Amikor a vendégek nálunk vacsoráznak, számíthatnak arra, hogy a nálunk fogyasztott étel megfelel az elvárásaiknak – sőt, még meg is haladja azokat. „A Möllers Köttbullar marhahúsát kizárólag a Schwäbisch Hall gazdálkodó egyesülettől szerzik be. A régi helyi tájfajták segítségével tiszta lelkiismerettel elkészíthető és biztonságosan fogyasztható húst állítanak elő. Az állatok csak a legjobb és egészséges táplálékot kapják. Tilos a növekedésserkentők, az állati liszt és más megkérdőjelezhető anyagok használata. Ez jó az állatoknak, jó a környezetnek és jó a termékek minőségének. Ők a biohús vezető gyártói és forgalmazói. A minőségi húsprogramnak köszönhetően mindegyiket „nagyon jó” minősítéssel értékelte az Öko-Test.

Változatos termékpaletta!

A Möllers Köttbullarnak csak Köttbullar van?  A Möllers menü változatos választékot tartalmaz, sőt vegán ételeket is kínálnak:a NO!BEEF BULLAR-t a legjobb minőség jellemzi. Ez borsófehérje reszelékből, psyllium héjból és fűszerekből áll. Teljesen vegán és annyira finom, hogy a Möllers Köttbullar növényi alapú ízét még a megrögzött húsevők is imádni fogják. A recept kifejezetten a Möllers Köttbullar számára készült, és csak ott vásárolható meg.A Möller csapata az uborkasalátát, a tejszínt és a barna szószt Frank Kutzschertől, a szenvedélyes vendéglátó-tulajdonostól szerzi be. „– Pontosan a mi ízlésünk és a mi receptünk szerint varázsolja elő az uborkasalátát és a két szószt. Itt mindent frissen állítanak elő nekünk, és bármikor betérhetünk a berlini Weissensee konyhájába” – mondja Möller.

És a krumplipüré?

Közvetlenül az étteremben készítik burgonyából, Demeter-tejből, biovajból, szerecsendióból. A burgonya a Baden-Württembergi Wild családi vállalkozástól származik, ők maguk termesztik a burgonyát, a Demeter tejet és biovajat a brandenburgi Luisenhof tejgyárból, valamint a természetes kősót Alsó-Szászországból hozzák. A sült krumplihoz a hesseni Demeter Felderprodukte Demeter termékeit tálalják a tányérra.Az eredeti Beef Köttbullar, a tejszínes szósz és a vegetáriánus burgonyapüré kivételével a Möllers Köttbullarban minden teljesen vegán!Tudjuk, hogy minden termékhez tartozik egy történet. Ez Svéd soul étel a javából.Ahogy egy kis Möllers Köttbullar-rajongó mondta: „Olyan íze van, mintha egy a svéd nagymama készítette volna”.  A legjobb történetek úgy kezdődnek, hogy „Egyszer volt. Tehát: egyszer 2006 nyarán egy kelet-vesztfáliai férfi szerette volna boldoggá tenni Svédországban nevelkedett barátnőjét, és hagyományos svéd ételt főzni neki.

A szerző az étterem séfjével

Kinek ne jutna elsőre Köttbullar az eszébe?

Vagy ahogy helyesen ejtik, „Chöttbüllar”, azaz húsgombóc. Mert a „Kött” húst, a „bullar” pedig golyókat jelent. Eltelt néhány év és 2009-ben felmerült a kérdés, hogy a nagy bútorbolt valójában miért ad el több Köttbullart, mint bárki más. Az ötlet megszületett – majd hét évre újra eltűnt a fiókban. 2016-ban azonban Henrik Möller kidolgozta a teljes koncepciót, és 2017-ben a Möllers Köttbullar nevű élelmiszer-trailerrel indult, amellyel a következő három évben minden zenei fesztiválon megjelent. 2020 júliusban nyílt meg az első és most Berlinben a második étterem.  Izgatottan várjuk, hogy a magyar húsgombóc függők igényei, mikor találnak kiszolgálásra Budapesten!

A szerző ajánlása: a fahéjas tejberizst semmiképpen ne hagyjuk ki!

Mértékadó, professzionális étterem nyílik a belvárosban

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!