Hősködj vasárnap a Gasztrohőssel és (t)egyél jót!

-

November 20-án a Felelős Gasztrohős Alapítvány megtölti a Közös Lábost a Szimpla Háztáji piacon. A belvárosi romkocsma vasárnapi piacán több éve adnak teret civil szervezeteknek, kezdeményezéseknek az adománygyűjtésre.

Most vasárnap belekóstolhatunk abba, milyen, amikor igazi Gasztrohősök főznek nekünk!

A 10 éve a fenntartható, környezetbarát étkezés népszerűsítéséért dolgozó Felelős Gasztrohős Alapítvány készíti ugyanis a Szimpla Háztáji piac ebédjét. Az adománygyűjtő főzésen a finom falatok mellett természetesen egy-két tudásmorzsát is felszedhetünk, hiszen ahogy az alapítványtól már megszokhattuk, játékkal is készülnek az eseményre. Ha kíváncsiak vagyunk, mit érdemes keresni a piacon, rakjuk ki vásárlás előtt a Gasztrohős szezonális évkerekét, a beszerző körút után pedig fogyasszuk el a jól megérdemelt ebédünket is, amivel most egy jó ügyet támogatunk.

Mi lesz a fogás?

Az ebéd és az esemény jó hangulatáról az alapítvány munkatársaiból, önkénteseiből álló csapat mellett egy tiszteletbeli Gasztrohős is gondoskodik; Fiala Borcsa, a WMN online női magazin főszerkesztője is nagy rajongója a szezonális alapanyagoknak és a belőlük készült isteni ételeknek. “Nem véletlen, hogy karácsonykor nem lecsót eszünk! Sokan már a fenntarthatóság szótól visszarettennek, pedig nem kell ám nagy dolgokra gondolni, ha tennél az egészségedért és a környezetedért is. Sokszor elég, ha csupán annyit teszel, hogy egyszerűségre törekszel (amúgy is minek a sok fakszni, én a konyhában is azt vallom): egyél, főzzél olyat, ami épp szezonálisan terem a környezetedben.” – mesélte el Borcsa. Hazai, szezonális alapanyagokból természetesen nem lesz hiány az ebédben sem; nagyrészt piaci alapanyagokból készült sárgaborsó gulyással melengethetjük magunkat az eseményen.

“Nagyon örülünk, hogy az elmúlt évek kihagyása után újra részt vehetünk a Közös Lábos eseményén, hiszen számunkra ez egy igazán passzoló helyszín, koncepció. Habár a közös vasárnapi főzés is felér egy csapatépítővel, az adománygyűjtésünk célja, hogy legyen lehetőségünk arra, hogy 1-2 napig kiszakadjunk a mindennapokból, kötetlenül lehessünk együtt és teret engedhessünk a kreatív energiáinknak a jövő év tervezéséhez, amire az elmúlt években nem volt lehetőségünk. “- mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője.

A szervezők tehát várnak minden tudásra és fenntartható, finom falatokra éhes érdeklődőt, akik szívesen hősködnének és (t)ennének valami jót! További részletek itt.

Kihirdették a 2022-23-as S. Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális győztesét

Julia Robert is a szalonnát választotta reggelire

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!