Férfiszépség: a férfiak negyven év körül a legszívesebben konzerválnák magukat

-

Bármily meglepő, egyre több férfi fordul meg esztétikai kezelésen. Negyven év fölött jön el számukra  az a pillanat, amikor szakember segítségét kérik a kinézetük miatt, ám motivációjuk meglepő módon egészen más, mint a nőké. Dr.Pónyai Katinka kozmetológus szakorvossal, a Dermart Buda Bőrgyógyászati Klinika tulajdonosával beszélgettünk.

A férfiak egészen más megfontolásból veszik igénybe az esztétikai kezeléseket. Nem azért, mert félnek az öregedéstől, általában rendkívül elégedettek magukkal, viszont konzerválnák ezt az állapotot. Nem fiatalodni szeretnének, csak megállítani az időt, hogy ne romoljon a külsejük. Leginkább maguknak, és nem a nőknek akarnak tetszeni.
– Ha egy nő jön el a rendelőmbe és megkérdezem tőle, mit lát problémának magán, több dolgot is felsorol. Ha egy férfi kezébe tükröt adok és felteszem neki ugyanezt a kérdést, azt válaszolja, hogy semmit. A felső-középréteg jár hozzám, a negyven plusszosok.

Fotó:Envato

A férfiak nyitottak minden megoldásra, sokkal kevesebb félelem van bennük. A doktornő szerint hűséges páciensek, és ha megszokták az orvost és tisztában vannak vele, hogy a rendelőben értük történik minden, akkor rendszeresen visszatérnek.
– A férfiaknál a “masculinizáció” lett nagyon populáris mert a férfias vonások erőt és hatalmat sugallnak és a megfelelő hyaluronsavas töltéssel erősíteni lehet ezeket a vonásokat.  Olyan kezelést választanak, ami nem látszódik, a végeredmény csak kisimultabbá teszi őket. Nem aggódnak, hogyan fognak a kezelés után kinézni és fog- e fájni, hogyan fognak gyógyulni. Kevésbé merülnek el a részletekben, globálisan látják magukat. Jobban elfogadják az orvos szaktudását, meglátásait, javaslatait. A haverok pozitív visszajelzései pedig megerősítik őket abban, hogy jól döntöttek.
A nőknél sokkal jobban igénylik a törődést. Az pedig kifejezetten irigylésre méltó, hogy soha nem gondolkoznak azon, hogy kell-e magukra költeni vagy sem. Ha egy férfi úgy gondolja, hogy neki ez jár, akkor belevág. Ezzel szemben a nők nagyon sok szempontot figyelembe vesznek, mielőtt bármit is megcsináltatnak magukon, és a szépészeti beavatkozások elé helyezik a gyereket, a nyaralást, az iskolát.
A férfi, mint célcsoport körülbelül öt évvel ezelőtt került előtérbe a szépségiparban. Gyorsan az esztétikai iparág legkomolyabban fejlődő területévé váltak.
– A férfit nem kell győzködni arról, hogy az egész krémpalettára szüksége van. Gondolkodás nélkül megveszi a szemránckrémet, fényvédőt, mindent, amit ajánlunk. A nő kiválasztja a számára legfontosabb termékeket, például egy szérumot és egy éjszakai krémet. A férfiak kezelése nem ugyanúgy zajlik, mint a nőké, náluk más szabályokat kell betartani. Máshogy kell adni a botoxot, a töltést, más pontokat kell figyelembe venni. A végeredménynél pedig egyáltalán nem látszódhat a beavatkozás. A stimulációs kezelésekkel sokkal jobb eredményt lehet elérni náluk, hisz sokkal erősebb a kötőszövetük. Ha ezt stimuláljuk, sokkal gyorsabban látszódik változás, mint egy nőnél.

Fotó:Envato

A női és a férfi arcnak külön karakterisztikája van, nem lehet egyformán kezelni a kettőt.
A hialuronsavas töltéseknél arra kell figyelni, hogy ami egy nőnek jól áll, és csinosítja, az egy férfit kövérít. Például a középarc töltése, amelynek a kereksége a nőnél egyenlő a fiatalsággal, amit sajnos gyakran túlzásba visznek. Egy férfinál viszont a középarc telítettsége idős korban magától jelentkezik. Robert de Nironak fiatalon, a Taxisofőr című filmben teljesen beesett az arca,

Fotó:Pinterest

míg idősebb korára ez természetes okok miatt kikerekedett.

Fotó:Wikipedia /A 2016-os cannes-i fesztiválon

Abban pedig kifejezetten szerencsések a férfiak, hogy a tesztoszteron hatvanéves korukig segíti őket. Erre jó példa volt Belmondo, és Alain Delon, akikre még a hatodik X környékén is simán rá lehetett bízni az szívdöglesztő férfi szerepét. A tesztoszteron csak ezután kezd drámaian csökkenni és ezután látszik az öregedés. Egy nő korábban, már a menopausa környékén éli meg ugyanezt.
A női töltésnél bizonyos férfias vonalak kihangsúlyozása szexivé teszi az arcot. Marilyn Monroenak 1954-ben csináltak egy állkapocs implantátumot, nemrég kerültek elő a röntgenképek a beavatkozásról. A széles állkapocs segítette hozzá, hogy egy átlagos pin-up girlből szexszimbólummá válhatott. A képeken gyakran úgy tartja a fejét, hogy az állkapcsát jól kihangsúlyozza.

Fotó:Wikipédia

Mostanában a nők szeretnek órási állkapcsot tölteni, amitől egy idő után úgy néznek mi, mint egy transzvesztita. A férfi a szájtöltéstől, ahol az alsó ajkát kiszélesítjük, viszont karakteresebb, macsóbb lesz.

 

Fotó:envato

A férfiak a fájdalmat változóan tűrik, sokkal jobban megszenvedik a beavatkozásokat, mit a nők, de ez nem tántorítja el őket. Ráadásul a pénzt se sajnálják, az ár érdekli a legkevésbé őket.
A külföldi és magyar social médián keresztül azt látom, hogy a fiatal fiúknál is elkezdődött az a tendencia, mint korábban a nőknél, akik a Barbi babára szerettek volna a leginkább hasonlítani. A durva testképzavar csak egy bizonyos csoportot érint, ők a tökéletességet kergetik, szebbnek akarnak látszani. Sajnos beleesnek a túlkapásokba, és már nagyon fiatalon kezdik el a botoxot, teljesen fölöslegesen.

Fotó:Envato

A doktornő nem vállal olyan esztétikai beavatkozásokat, amelyeket túlzásnak tart. Véleménye szerint akik ilyet kérnek, azok nem látják magukat reálisan, és a kezelés után sem lesznek elégedettek önmagukkal.
– Ez jellegzetes személyiségtípus, akinek van egy irreális elképzelése, mit szeretne elérni, még szélesebb állkapcsot, több töltést, de nem fog tőle jobban kinézni. Végül elégedetlenül fog visszajönni, mert még mindig nem érzi úgy, hogy jól néz ki. Szerencsés vagyok, az én pácienseim tudják, hogy sokszor mondok nemet. Nem foglalkozom random betérőkkel, akik már sok helyen megfordultak és mindennel elégedetlenek, majd egyszer csak megjelennek nálam, hogy csináljak rajtuk valamit. Én a reális vágyakkal hozzám fordulóknak szeretek segíteni.
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!