spot_imgspot_img
spot_img

Ezzel készül az Magyar Színház új évada

-

Article Top Ad (AdSense)

A Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház a nagyon előkelő, 186. évadát kezdi meg szeptemberben. A patinás intézmény több programmal és új kezdeményezéssel készül. Évaduk középpontjában az innovációt és az élményközpontúságot helyezték, mindezek mellett hat új bemutatóval és 19 repertoáron tartott előadással vágnak neki a munkának.

Az évad indítása előtt beszélgettünk az intézmény igazgatójával, Dr. Zalán Jánossal.

Innovációt és élményközpontúságot hirdettek. Mindenekelőtt mit takar ez a két „misszió” az önök intézményének szempontjából?

Az elmúlt időszak sikeressége megalapozta az újabb fejlesztést. Egy olyan, teljesen újfajta színházi élménnyel készülünk ősztől, mely nemcsak hazai szinten egyedülálló. Azt szeretnénk éreztetni, hogy nézőink is az előadás résztvevői, valódi szereplői a történetnek. Az új koncepció az érzékszervekre és ezek működésére alapoz, így teremt új dimenziót a színházi kultúra kiteljesedésén belül. Éppen erre az innovációra alapoztuk a következő évadunk elnevezését, mely a Varázslat évada címet kapta.

Ehhez a nagyívű beruházáshoz természetesen megfelelő humán -, és gazdasági erőforrással kell rendelkezni. A magas minőség biztosítása érdekében nemzetközi licensszel rendelkező hangmérnököket és filmes szakembereket alkalmazunk, akik már javában dolgoznak azon, hogy az évadunk tele legyen varázslattal és csodával! Gazdasági téren olyan támogatási és együttműködési rendszert alakítottunk ki, amiben rendszerszinten illeszthetők be a már meglévő és a – reményeink szerint nagy számban jelenlévő – jövőbeli partnerek.

Dr. Zalán János

Tehát a klasszikus színházi előadásokat öltöztetik új köntösbe. Ez valóban nagyon izgalmasan hangzik. Mit érez mindebből majd a néző?

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a 4DX mozis technológiát ötvözzük az egész estés színdarabokkal, hogy valódi, varázslatos utazással gazdagodjon közönségünk. A 4DX-s színházi előadás különleges effektusokat alkalmazva, az érzékszervek teljes bevonásával teremt új élményközpontú dimenziót a színház világában. Ezt a technológiát a mozi már évek óta nagy sikerrel használja, most pedig mi is beépítjük a működésünkbe.

A nagy újítások és 19 repertoáron tartott előadás mellett 6 új premierrel készülnek. Miket mutatnak be?

Két nagyszínpadi bemutatónk lesz, az Ezeregy éjszaka és A kétbalkezes varázsló. Emellett a Sinkovits Imre Színpadunkra érkezik a több mint 200 teltházas előadást megélt Az ABC küldetés című interaktív digitális színházi előadás folytatása, a Varázsmese. A Gobbiban bemutatjuk Szatmári Attila előadásában A bor filozófiáját, továbbá a Drámalaborunk is készül két új produkcióval, az I screen című Vitaszínházi előadással, illetve az Ezerarcú című komplex színházi nevelési előadással.

Ezekre számíthatunk idén a Katona József Színházban

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!