spot_imgspot_img
spot_img

Exkluzív vacsoraesttel várják a vendégeket

-

Article Top Ad (AdSense)

Vendéglős és Barátai néven indít exkluzív vacsoraest sorozatot a Gléda Vendéglő.

Az első különleges gasztroélményt ígérő estén, október 5-én a séflegenda Bíró Lajos öt fogását kóstolhatja, aki asztalt foglal a budai étterembe, melyhez Kovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok választott italsort.

Deli János vendéglős rég dédelgetett álmát váltja valóra idén ősszel, amikor útjára indítja a Gléda különleges vacsoraest sorozatát, amely a Vendéglős és Barátai nevet kapta.

Bíró Lajos

„A Gléda kozmopolita életérzése, a komplex gasztronómiai élmény nyújtása keltette életre a vacsoraest ötletét. A pályám során nagyon sok kiváló szakemberrel dolgoztam együtt és arra gondoltam, néhányukkal elmeséljük a közös történetünket a vendégeknek. Ez egyrészt a kifejezetten az adott estére összeállított menüsor és az ételek, italok által történik majd, másrészt a vacsoraesten elhangzó sztorik, érdekességek révén” – mondta Deli János, a Gléda Vendéglő tulajdonosa. – „A vacsoraest főszereplőihez nem csak baráti viszony fűz, hanem szakmailag is egy értékrendet képviselünk, hasonlóan gondolkozunk a vendéglátásról és az elmúlt évtizedekben jócskán gyűjtöttünk közös tapasztalatokat. Én nagyon várom ezeket az estéket, biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges hangulatot varázsolnak majd a Glédába. Az pedig nem volt kérdés, hogy ez első ilyen vacsoraest séfje nem lehet más, mint Bíró Lajos. Nagyon szeretek vele együtt dolgozni és a tavasszal megújult Gléda vendégei már jól ismerhetik, hiszen a táblát ő állítja össze hónapról hónapra, de október 5-re egy igazán rá jellemző menüsorral készül” – tette hozzá.

Az, hogy milyen is a „Jó” casino tojás vagy Lali rámen levese, és hogy pontosan mi is a milánói pacal „bébi angolnával”, arra október 5-én fény derül. Bíró Lajos ikonikus fogásai mellé a Vendéglős és Barátai vacsoraesten a háromszoros magyar sommelier bajnok Kovács Antal választotta az italsort. Az esemény moderátora, Szauer Judit lesz, akinek vezetésével a kulisszák mögé is bepillanthatnak a vacsora vendégei.

Vendéglős és Barátai vacsoraest a séflegenda Bíró Lajossal és Kovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnokkal.

Deli János, Bíró Lajos, Kovács Antal

Gléda Vendéglő Buda – október 5., csütörtök 19:00

Étel és italsor:

  • üdvözlő ital: Gléda Hárslevelű Tradicionális Magnum Pezsgő (Tokaj – Erdőbénye) 2019
  • üdvözlő falat
  • „Jó” Casino Tojás – Eskol Pince Tokaji Frizzante Brut 2022
  • Lali Rámenlevese – Kancellár Birtok Somlói Prémium Juhfark 2020
  • Milánói pacal „bébi angolnával” – Kővágó Pince Mátrai „Tölgyes” Rosé 2020
  • Borjú „madárka” (Wellington) hamis szarvasgombával – Rubin Pince Dél-Balatoni Merlot „Phenomene” 2020
  • Somlói pavlova – H-négyzet Pince Mátrai Turán „Szelíd” 2021

A foglalásokat telefonos elérhetőséggel az info@gledavendeglo.eu -ra várjuk!

Kiderült, miért szeretjük annyira a húslevest, a töltött káposztát és a rántott húst

Az ezerarcú lecsó

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!