Ezek a tippek megváltoztathatják az életedet! Banánt majom módra, epret zöldmentesen, muffint szendvicsként, Tobleronét okosan és kávét még kávésabban! Ezek közül a zseniális muffin trükköt a gyönyörű színésznőnek, Anne Hathaway-nek köszönhetjük!
Banán majom módra
Te melyik oldalról hámozod a banánt? A csutkájánál fogva próbálsz hozzájutni ehhez az édes, krémes gyümölcshöz? Ha így van, akkor gyakran meggyűlhet vele a bajod! Ha nem törik meg elsőre a héja, akkor csak komoly ráncigálással és összenyomással sikerül meghámozni a banánt, ami teljesen felesleges erőfeszítés.
A majmok a banánt a másik oldaláról, az aljáról kezdik meg. Egész egyszerűen összecsípik a legvégét, ezzel máris szétnyílik a banán. Innentől kezdve csak le kell húzni a héját éppúgy, mintha a másik oldalról tennénk. Minden alkalommal működik ez a módszer, amiről videó is készült! Érdemes elmajmolnunk a technikát!

Kopasz eper
Személy szerint legegyszerűbb az epret a zöldjénél fogva megenni. Van, aki egyszerűen csak levágja a tetejét, de akkor túl sok vész kárba az eperből. Aki pazarlás nélkül szeretne lecsupaszított epret eszegetni, annak egy szívószálra lesz szüksége. Az eper aljába bele kell szúrni a szívószálat, aztán egészen bele kell nyomni, hogy kijöjjön a tetején a szívószál vége, amin rajta marad az eper zöldje.
Nem csak arra jó ez a módszer, hogy macera nélkül, egyszerre be lehessen kapni az epret, de sokkal egyszerűbb így különböző desszertekhez, díszként felhasználni.

Maszatmentes muffin
Szinte műalkotásnak számít egy-egy muffin, amelyet ízes, színes mázzal díszítenek. Valljuk be, hogy a „jaj de szép” gondolatot egyből a „hogy a fenébe fog beleférni a számba” gondolat váltja fel. Van viszont egy módszer, amire Anne Hathaway is esküszik, amivel nem leszünk maszatosak, nem kell körbe enni a mázat, egyszerre tudjuk élvezni a piskótát és a díszítést.
Egész egyszerűen szendvicset kell csinálni belőle. A piskóta alsó felét könnyen le lehet tépni, majd a muffin legtetejére rakva, kicsit össze tudjuk nyomni vele a mázat, így már nem lesz olyan magas a muffin, ráadásul, amikor beleharapunk, nem leszünk maszatosak és egyszerre élvezhetjük az ízeket!

A Toblerone titka
Történt már veled olyan, hogy egy kis szelet Tobleronét próbáltál letörni, de az egész csokirúd össze-vissza tört? Vagy ha sikerült is csak egy darabkát letörni, akkor úgy érezted, hogy az ujjad is vele együtt fog eltörni? Megvan a hivatalos módszer a Toblerone evésére, mégis kevesen ismerik.
Nem véletlenül háromszög alakúak a szeletek. Ahelyett, hogy elfele próbálnánk letörni egy háromszöget, próbáljuk meg a csúcsánál fogva visszafele nyomni, a többi háromszög irányába. Szinte magától el fog válni a darabka a csokirúdtól. Mennyivel egyszerűbb így!

Kávés jegeskávé
Nem étel, de sokak étrendjének szerves része a kávé, időjárástól és kedvtől függően pedig kifejezetten a jegeskávé. Ha hideg formájában kívánod meg, akkor rögtön a jégkockákhoz nyúlsz? Nagy hiba! Miért hígítanád fel vízzel a kávédat?
Víz helyett, kávét önts a jégkockatartókba! Így, amikor megkívánod a jegeskávét, akkor nem kell egy vizes löttyel beérned, mert fagyasztott kávéval frissítheted fel az italodat! Amikor kipróbálod, figyelj azért az össz-koffein mennyiségre!
