spot_imgspot_img
spot_img

Építsünk homokvárat!

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha már úgyis nyaralunk valamelyik vízparton, a Homokvárak világnapján fogjuk meg a gyerekeket (vagy csak magunkat, ha egyedül szeretnénk kibontakozni) és irány a homok! Építsük meg a legjobb homokvárakat – vagy bármit, ami a szívünk régóta dédelgetett vágya.

Minden idők legjobb homokvárának felépítéséhez megfelelő eszközökre van szükség. Kezdjük a gyerek strandvödrével és a lefgontosabb szerszámokkal, mint a vödör, a lapát és a gereblye, amelyek nagyszerű szolgálatot tesznek az építkezéshez. Haladók használhatnak olyan konyhai eszközöket is, amelyek változatossá teszik a homokvár szerkezetét és tökéletesítik a különböző részfolyamatokat:

  • Műanyag poharak és tölcsérek a tornyok méretétől és alakjától függően
  • Mérőkanál ablakok és ajtók készítéséhez
  • Spatula az aprólékos munkákhoz vagy ha faragott hatást szeretnénk
  • Festékrúd vagy vonalzó a falak simításához
  • Műanyag kés a részletek kidolgozásához
  • Szívószálak a felesleges homok elfújásához
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

m i a (@theblingring) által megosztott bejegyzés

Figyelem: megfelelő homok kell

A „megfelelő” homok elegendhetetlenül fontos életünk művévek megszületéséhez. Onnan tudhatjuk, hogy tökéletes minőségű homokkal van dolgunk, ha a kezünkbe veszünk egy adagot, kis golyóvá gyúrjuk, és megmarad a tenyerünkben anélkül, hogy szétesne. Egyébként ez a homok közvetlenül az árapály vonala alatt található. Tartsunk kéznél egy vödör vizet, hogy a homok nedves maradjon építkezés közben, különösen ha száraz, napsütéses napokon dolgozunk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zach Ruffo (@zachruffo) által megosztott bejegyzés

Gyúrjunk alaposan!

Legyen szó egy egyszerű építményről, egy többszintes álomvárról, vagy akár egy szoborról, az alapozás nagyon fontos. A titok a sűrű és jól tömörített homokban rejlik.  Ehhez hozzunk létre nagyjából 10-15 centiméter vastag alapot, amelyet a lapát hátsó oldalával szorosan megnyomkodunk. A vödörben és a különböző formákban is nyomkodjuk minél szorosabbra a homokot. Ha nagyobb kastélyban gondolkozunk az alapréteget egy kicsit magasabbra állítsuk mint a kastély első emelete, hogy ki tudjuk faragni belőle a falakat és az ablakokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Na Na (@natalie_lil_secret) által megosztott bejegyzés

A részleteket mindig felülről lefelé dolgozzuk ki!

Miután megvan az alapépület, jöhet a legjobb rész: az apró részletek. Ezen a ponton bátran megőrülhetünk és szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Ami fontos, hogy felülről lefelé haladjunk, mivel a felesleges homok elkerülhetetlenül lefelé hullik. Először a nagyobb, majd a kisebb szerszámokat használjuk a boltívek, ablakok, ajtók, kőfalak és egyéb finomságok létrehozásához. A végén szívószállal finoman fújjuk le a lefaragásnál keletkezett felesleges homokot.

Amikor kész vagyunk, lépjünk hátra, hogy megcsodálhassuk alkotásunkat, és persze ne felejtsük el lefényképezni sem! A homokvárról készült fotókkkal bármikor feleveníthetjük nyári emlékeinket, még akkor is, ha a várat már rég elmosta a víz, és az összes nyári barnaságunk lekopott.

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!