spot_imgspot_img
spot_img

Elkészült a négymilliomodik autó Zsolnán, a Kia szlovákiai gyárában

-

Article Top Ad (AdSense)

A Kia modern, szlovákiai gyára jelentős mérföldkőhöz érkezett: a Zsolnán működő üzemben elkészült a négymilliomodik autó. Az ünnepi darab egy Sportage volt.

A zsolnai gyár, a Kia európai főhadiszállása, 2006-ban kezdte meg működését, és azóta is
fontos szerepet tölt be a márka európai fejlődésében, terjeszkedésében. A Ceed első
generációja készült itt először; egy olyan modellcsalád, amit kifejezetten az európai vásárlók igényei szerint fejlesztettek, akárcsak a Ceed mai sorozatait. A Ceed 2006-ban a Kia egyedülálló, 7 éves garanciájának bevezetésével egy időben érkezett az európai piacokra, így az újdonság iránt azonnal hatalmas érdeklődés mutatkozott.

A szlovákiai gyár sorairól 2012-ben gördült le az egymilliomodik autó, és a teljes darabszám azóta háromévente egymillióval gyarapodott. Ma már éppen a négymilliomodik darab hagyta el az immár nyolc különböző modell párhuzamos előállítására képes üzem 7,5 kilométer hosszú gyártósorát. Zsolnán készül a teljes Ceed család (Ceed, Ceed GT, Ceed
SW, ProCeed, XCeed és a Sportage utolsó három generációja).

Suk-Bong Kim a Kia Slovakia elnöke elmondta: “Valamennyi munkatársunk, de különösen a
gyártásban dolgozó kollégák érdeme ez a fantasztikus eredmény. A Kia zsolnai üzeme immár évek óta kimagasló minőségéről, hatékonyságáról, biztonságos működéséről és magas technológiai színvonaláról ismert. Európai sikereinkben mindez komoly szerepet játszik. A 3.700 dolgozót foglalkoztató üzemünk a szlovák gazdaságban is fontos szerepet tölt be, és legutóbbi, 70 millió eurós fejlesztésünk eredményeként gyártóbázisunk a piaci igényekre válaszolva immár a legmodernebb, hibrid-kompatibilis szerkezetű, kiemelkedő hatásfokú benzinmotor sorozatunk előállítására is alkalmas, három gyártósoron. A motorgyár negyedik során az 1,6 literes ‘Smartstream’ dízel erőforrások készülnek.”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!