Elindult a KLASSZ a pARTon fesztivál!

-

A Cimbora Alapítvány 2021. július 11. és augusztus 13. között hetedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! fesztivált, amit 2015-ben Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész alapított.

A fesztivál hatalmas sikert futott be, míg az indulás évében 15 koncertet kínált a közönségnek, az elmúlt években a koncertek száma megnégyszereződött. A pandémia okozta bizonytalan helyzet ellenére ezen a nyáron is 44 esti koncertet hallhatnak a fesztivál keretein belül, és számos gyermekprogramot is indul.

A Klassz a pARTon lényege, hogy kivigyük a klasszikus zenét a koncerttermekből, a fesztivál keretében neves előadók és fiatal tehetségek jelennek meg szabadtéri színpadokon, parkokban, templomokban, kastélyokban, szalonokban vagy éppen strandokon, ahol bárki az ingyenes koncertek hallgatója lehet, legyen az egy éppen arra sétáló nyaraló vagy egy vájtfülű rajongó. 

Minden évben keresik lehetőséget a fesztivál helyszíneinek bővítésére, korábban Budapesten, Esztergomban, Kápolnásnyéken, Fertődön is voltak már programok, de elsősorban a Balaton északi parti településein találkozhatnak a koncertekkel. Tavaly első alkalommal a tatai Öreg-tónál is megrendezésre került a fesztivál, ebben az évben a Balaton déli partján is szeretnének hangsúlyosabban megjelenni, Siófokon, Zamárdiban és Balatonszárszón. 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!