spot_imgspot_img
spot_img

Elengedhetetlen szakállápoló kellékek

-

Article Top Ad (AdSense)
Ahogy telnek az évek, folyamatosan változnak a trendek, ez különösen igaz a férfiak szakáll és bajusz viselési szokásaira is. Ami a hölgyeknél egy szép szemöldök, az az uraknál a tökéletes arcszőrzet. A szakáll és bajusz keretet ad az arcnak, viselőjének erős, karizmatikus kisugárzást kölcsönöz. Nem elég megnöveszteni és karban tartani, ápolni is éppen annyira szükséges! Akár oldalszakállra, kecskeszakállra, körszakállra vagy borostára tesszük le a voksunkat, számos ápolószer közül választhatunk.

Szakáll sampon

Ha hosszabb arcszőrzettel rendelkezünk, mindenképp érdemes egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett sampont beszerezni. A szakáll sampon a sima samponokhoz képest jóval kíméletesebben tisztít, nem tartalmaz irritáló összetevőket, használata mellett a szakáll kellemes tapintású lesz. A borbélyok szerint a szakállat elegendő heti 2-3 alkalommal alaposabban samponnal megmosni, de ez életmódtól függően egyénenként változhat.

Szakállolaj

A samponos tisztítást követően fontos a szakáll ápolása is. Érdemes természetes összetevőket tartalmazó szakállápoló olajat választani. Használata roppant egyszerű, ám hatása látványos. A szőrzet csillogó és puha lesz tőle. Tisztítást követően a finoman megszárított szakállba és bajuszba kell masszírozni pár csepp olajat. Tipp: Bajuszfésű vagy kefe segítségével könnyebb eloszlatni az olajat!

Szakáll balzsam

Akár csak a szakáll olaj, úgy a szakáll balzsam is a szőrzet hidratáltságáért felel. A két termék külön-külön, vagy akár együttesen is alkalmazható. A természetes olajakat és vajakat tartalmazó balzsam remekül pótolja az arcszőrzet alatti bőr nedvességtartalmát is. Használatával megelőzhető az irritáció és a szakáll korpásodása.

Bajuszfésű és szakállkefe

Egy bizonyos szakáll bosszúság esetén kötelező! A bajusz és szakállfésű a gubancolódás és rasztásodás tökéletes ellenszere. A kínálat széleskörű, ha tehetjük, akkor műanyag helyett inkább természetes anyagokból készült fésűt válasszunk. Jellemzően körtefa és vaddisznó sörte felhasználásával készülnek a tökéletes szőrzet karbantartó eszközök.

Timsó

Ha meguntuk a nagy szakállat és esetleg rövidebb, borostásabb fazonra váltanánk, akkor a timsó elengedhetetlen kelléke az otthoni férfi bőrápolásnak. Vérzéscsillapító, fertőtlenítő hatásának köszönhetően tökéletes természetes after shave. Használata pofonegyszerű, csak be kell nedvesíteni a timsó tömböt és óvatosan át kell vele törölgetni a frissen borotvált területet. Fontos! Használat után mindenképp törölgessük át és megszárítva tegyük el, különben nedvesség hatására könnyen feloldódhat az egész tömb.

Szakállfestés

Azoknak az uraknak, akik ritkásabb arcszőrzettel rendelkeznek vagy esetleg nem elégedettek szakálluk színével, szuper alternatíva lehet a szakállfestés! A szakállfestés teljesen fájdalommentes, hatása 3-4 hétig tart ám arra érdemes figyelni, hogy a festett szakállat is rendszeresen fésülni és ápolni kell. Fontos! Ezt a műveletet mindenképp profi, hozzáértő borbélyra bízzuk, ne kísérletezzünk vele otthon!

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!