spot_imgspot_img
spot_img

Egy toxikus kapcsolatból kilépve

-

Article Top Ad (AdSense)

Andrea Owen író, nemzetközi hírű életmód-tanácsadó megélt már néhány kemény élethelyzetet. Leküzdte étkezési zavarait, alkoholizmusát, maga mögött tudhat lélekromboló toxikus kapcsolatokat. Mindenből erősebben jött ki, de a megújulás önirónia, humor nélkül nem ment volna neki. Hogyan állj ki magadért könyvében nyers, őszinte stílusban mutat be trükköket, miként teljesíthetjük ki vágyainkat anélkül, hogy feladnánk méltóságunkat, önbecsülésünket.

 

Andrea Owen küzdelmei és sikerei

Az írónő azért is hiteles, mert neki is sok kihívással kellett szembenéznie, szenvedélybetegségeket kellett legyőznie. Előző könyvében, a Hogyan ne érezd magad sz@rul címűben kendőzetlen őszinteséggel leírta, hogy hányszor fogott padlót, s hányszor tiporták le emlékezetesen az önbecsülését. Volt egy párja, aki drogfüggőségét leplezendő rákosnak mondta magát, ráadásul pénzt is lopott tőle. Andrea ebben az érzelmi cunamiban tudta meg, hogy terhes. Megalázva, nincstelenül, lakás, munka nélkül maradt egyedül gyermekével a szíve alatt. Hogy teljesebb legyen a kép, férje egy évvel korábban egy másik nő miatt hagyta el. Innen kellett felállnia. Megoldva problémáit, elhatározta, hogy nőtársainak segít a tapasztalataival és megküzdési stratégiáival.

önismereti könyv
Andrea Owen kép: www.andreaowen.com

Könyveit több tucat nyelvre lefordították, weboldalának pedig több mint 1 millió követője van. Workshopjait a Dove a Valódi szépség kampányának keretében sokáig szponzorálta.

A Hogyan állj ki magadért könyvében nőket segítő coachként szerzett tapasztalatairól is ír. Előző könyvéről is írtunk már, a Hogyan ne érezd magad sz@rul-ról: Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

önismereti könyv
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Hogyan állj ki magadért

Andrea sokszor megtapasztalta már, hogy nőként bizonyos viselkedési módokat, önérvényesítési törekvéseket rossz néven vesz a társadalom. Úgy véli, társadalmilag úgy vagyunk kondicionálva, hogy bizonyos helyzetekben maradjunk a partvonalon, ne hallassuk túlzottan a hangunkat, ne akarjunk túlságosan nagyot álmodni, ha például karrierről van szó. Coachként több száz nővel beszélgetett, átfogó képet kapott a nőket foglalkoztató és kiteljesedésüket blokkoló jelenségekről, elvárásokról. A Hogyan állj ki magadért azokat a beidegződéseket elemzi személyes példákon keresztül, amelyek a nők erejét, önbecsülését aláássák. olyan viselkedési formákat kínál roppant humoros, szórakoztató, csevegő stílusban, melyek segítségével kiteljesíthetjük saját szükségleteinket és vágyainkat.

önismereti könyv
Andrea Owen: Hogyan állj ki magadért, Magnólia-Agave Kiadó

Ízelítő a könyvből:

Az érzelem nem ellenség

„Az érzelem adat, vagyis nem képezi a személyiségünk részét, hanem energia. És a különböző érzelmek az életünknek és történetünknek azon részeire hívják fel a figyelmet, amelyekkel foglalkoznunk kell.”

Testünk tárolja a feldolgozatlan érzelmeket

Elkerüléssel, bagatellizálással, elfojtással, tompítással, tagadással és racionalizálással megóvjuk magunkat a bennünk lévő nyugtalanító érzelmektől, de meg nem szabadulunk tőlük. A test raktározza a feldolgozatlanul maradt érzelmeket és idővel tiltakozik is ellenük.

Hallasd a hangod, ne maradj csendben, ha méltatlan helyzetbe kerülsz!

Ha vannak kifogásaid, miért nem teszed, kérdőjelezd meg őket! Töltsd ki a teret a megjelenéseddel, ne húzd össze magad! Merj kérni!

Ne negatív történetekben gondolkodj magadról!

Az, ahogy magunkról beszélünk másoknak, sokat elárul arról, hogy miként vélekedünk a döntéseinkről, személyiségünkről. Ha negatív a narratívánk, írjuk át, dolgozzuk át a történetünket. A működésbe lépő rossz sztorik odafigyeléssel átdolgozhatóak.

A könyvet itt tudod beszerezni: Hogyan állj ki magadért 

Kapcsolódó cikkeink:

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!