spot_imgspot_img
spot_img

Botrány az Oscar-gálán – Videón ahogy Will Smith hatalmas pofont oszt ki Chris Rocknak

-

Article Top Ad (AdSense)

Az idei Oscar-gálára bizonyára nagyon sokáig emlékezni fogunk. Bejárta a világsajtót a hír, hogy Will Smith fizikai erőszakot követett el a díjátadót levezénylő Chris Rock ellen. Előbbi mellesleg 10 perccel később meg is nyerte élete első arany szobrát. 

Will Smith a feleségét védte

Az Oscar-gálák történetének egyik legmegrázóbb pillanata a momentum, amikor tegnap Will Smith berontott a színpadra, és pofon vágta Chris Rock műsorvezetőt egy viccért, melyet a komikus Smith feleségéről, Jada Pinkett Smith kárára sütött el.

A dráma akkor kezdődött, amikor Rock bemutatta a legjobb dokumentumfilmeket a 2022-es ünnepségen. A műsorvezető Smith feleségének kopasz fejbőrével viccelődött. A probléma ott kezdődik, hogy a nő haja egy betegség, egészen pontosan alopecia miatt hulott ki. Chris Rock azzal poénkodott, hogy Jade felkészülhet a G.I. Jane második részének forgatására.

Smith nevetett, bár kissé kényelmetlenül nézett ki eközben. Felesége a szemét forgatta és elég dühös tekintettel nézett a viccelődő műsorvezetőre. Ekkor Smith felállt, berontott a színpadra, és arcon ütötte a döbbent Rockot. A teljes jelenet a lenti videóban látható:

Az ütés után

Ezután heves szóváltás alakult ki a két sztár között, melyet az Egyesült Államokban lekevertek, de máshol hallható volt az élő közvetítés közben. Ahogy Smith visszaült a helyére, Rock elcsodálkozott és újabb poénnal igyekezett oldani a feszültséget. Az alábbi párbeszéd zajlott le az ütés után:
– Chris Rock: Hú, hú… Will Smith kiütötte belőlem a szart is.
– Will Smith: Ne vedd a ki.aszott szádra a feleségemet!”
– Chris Rock: Wow haver, ez csak egy G.I. Jane vicc volt!
– Will Smith: AZT MONDTAM, NE VEDD A SZÁDRA A FELESÉGEMET! 

Rock láthatóan megrendültnek látszott, egy pillanatra megállt, majd azt mondta a tömegnek: „Ez volt a televíziózás történetének legnagyobb estéje”, majd zökkenőmentesen folytatta műsorvezetői feladatát.

A következő reklámszünetben Smith-t félrehívták, Denzel Washington és Tyler Perry vigasztalta az eset miatt. Úgy tűnt, a színész könnyeket töröl a szeméből, majd visszaült felesége mellé a közönség soraiba. Későbbi értesülések szerint Rock nem tesz feljelentést ellene.

Will Smith elvitte az első Oscar-díját.

Eseménydús estéje volt a Smith családnak, az este másik drámai fordulatában Smith elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Richárd királyban nyújtott alakításáért (a film Venus és Serena Williams teniszlegendák életét dolgozza fel). Ez a színész első arany szobra, tehát újra színpadra lépett a fizikai erőszak után, ahol könnyek között mondta el beszédét és bocsánatot is kért a tettéért.

„Tudom, ahhoz, amit csinálunk, el kell tűrnünk az abúzust, a bántalmazást. Képesnek kell lennünk arra, hogy elviseljük ha az emberek őrültségeket beszélnek rólunk. A filmiparban így megy, el kell tűrnöd, ha az emberek nem tisztelnek, mosolyognod kell, mintha ez rendben lenne.

Bocsánatot kérek az Akadémiától és minden jelölttársamtól. Ez egy gyönyörű pillanat, és nem a díj elnyerése miatt sírok. Nem azért csinálom, hogy díjat nyerjek, hanem hogy minél többet adhassak az embereknek.

A Richard király teljes szereplőgárdájának és stábjának, valamint az egész Williams családnak köszönet. A művészet sokszor összefonódik az élettel, pont úgy viselkedtem mint az őrült apa a filmben, aki megvédi a lányait. a szerelem őrült dolgokra késztet.” – fejtette ki beszédében.

Forrás: Hollywood Reporter

Újabb magyar Oscar-díjra lehetünk büszkék

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!