Újabb magyar Oscar-díjra lehetünk büszkék

-

Sipos Zsuzsanna Oscar-díjat nyert a Dűne c. filmben történő látványtervezési munkálataiért, ezzel újabb szoborral gyarapodott a magyar filmipar.

Hétfő hajnalban tartották a 94. Oscar-gálát a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben, magyar díjazott is szerepel a győztesek között. Sipos Zsuzsanna – Patrice Vermette látványtervezővel egyetemben – nyerte el az elismerést látványtervezés kategóriában a Dűnében végzett munkájáért. A Dűne egyébként is nagy esélyes volt, összesen 10 kategóriában jelölték Oscarra, köztük volt a látványtervezés is. A díj átvétele Sipos Zsuzsanna magyarul is megköszönte a zsűrinek a díjat.

A szakember évek óta a filmiparban dolgozik, olyan neves produkciók alkotásában vett részt, mint a Szárnyas fejvadász 2049 és a Gemini Man. Egy korábbi interjúban Sipos elmondta, körülbelül 20 százalék esélyt lát a győzelemre. Egyébként Magyarország volt a film forgatásának egyik fő helyszíne, itt készült a látványvilág jelentős része. A hazai gasztronómia is jelen volt az idei átadón, erről bővebben a gáláról készült összefoglalónkban olvashatnak.

Forrás: Telex, 444, HVG

Itt vannak az idei Oscar jelöltek, magyar szoborra is van esély

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!