spot_imgspot_img
spot_img

Adattudomány segíti a jövő női bűnüldözőit

-

Article Top Ad (AdSense)

A globális analitikai vállalatként ismert SAS képzéssel és technológiával támogatja a 30×30 Initiative elnevezésű kezdeményezést, amely azt a célt tűzte zászlójára, hogy növelni fogja a nők arányát a rendőri szerveknél.

A SAS az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a közbiztonsági analitikára, ugyanis a bűnüldöző szervek igyekeznek jobban kihasználni az adatokat a nyomozások felgyorsítása és a közösségi eredmények javítása érdekében.

Shot of a programmer working on a computer code at night

Az Egyesült Államokban jelenleg a nők az esküt tett rendőrök mindössze 13%-át, a rendőri vezetésnek pedig 3%-át teszik ki. A 30×30 Initiative célja, hogy 2030-ra 30%-ra növelje a nők arányát a rendőrségi újoncok között, és hogy a munkahelyi kultúra szándékosan támogassa a képzett női rendőrök sikerét pályafutásuk során.

„Az adatok állnak az általunk szorgalmazott változás középpontjában. Segítenek diagnosztizálni az egyenlőtlen eredményeket a toborzás, az értékelés és a megtartás terén, és létfontosságúak az olyan kezdeményezések számára, amelyek mérni kívánják a nemek közötti egyenlőségre irányuló erőfeszítések hatását” – mondta Maureen McGough, a 30×30 Intitative társalapítója.

A 30×30 szerint a kutatások azt mutatják, hogy a női rendőröket a közösség őszintébbnek és együttérzőbbnek tartja, kevesebb önkényes letartóztatást hajtanak végre, ritkábban szerepelnek peranyagokban és panasztételekben és kevesebbszer intézkednek erőből.

Az alapvető programozástól a nyomozás irányításáig

A bűnüldöző szervek világszerte hasznosítják az adatok erejét az ügykezelés, a tisztviselők biztonsága, a közösségi szerepvállalás és a bizonyítékokon alapuló rendőri munka érdekében. Így a rendőri szakmának új készségekre van szüksége a bűnözés elleni küzdelemhez. A SAS személyre szabott képzési útvonalat kínál a bűnüldöző szervek munkatársai számára, amely ezekre az értékes adatkészségekre összpontosít:

  • A SAS Programming I: Essentials a programozás alapjait tanítja meg egy olyan világban, ahol a digitális bizonyítékgyűjtés egyre fontosabbá válik.
  • A Data Literacy Essentials tartalmazza, mi az adat, miért fontos a mai világban, a közösségünket fenyegető potenciális veszélyek, kockázatok és károk megértésében.
  • A Leading with Analytics megtanítja, hogy az adatvezérelt megközelítés hogyan támogathatja a hatékony döntéshozatalt, amely pozitív változásokat eredményez. A képzésben résztvevők megtanulják, hogyan kell problémákat úgy megfogalmazni, hogy az adatokkal és az analitikával megválaszolhatók legyenek, és hogyan lehet leküzdeni az adattulajdonosok közötti kommunikációs akadályokat.
  • Az Investigation Management and Analysis a legjobb bűnüldözési gyakorlatokat, nyomozati technikákat tömöríti annak érdekében, hogy a bűncselekményeket és a gyanúsítottak minél mélyebb megértsék a képzésen résztvevők. A tanulók egy bűnügyi történetbe csöppennek bele, amely egy szervezett csoport vezetőjének azonosításához vezet, és olyan technikákat tanulnak, amelyek a valós nyomozások során segítséget nyújtanak.

Az érdeklődők a SAS kapcsolódó oldalán férnek hozzá a képzésekhez.

Félünk az AI-tól, pedig magunktól kellene

Milyen hatással lesznek a mesterséges intelligenciák az életünkre?

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!