spot_imgspot_img
spot_img

A strandokra menekülnek a magyarok?

-

Article Top Ad (AdSense)

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton – már ha ilyen meleg van. Egyetértenek ezzel hazánk országjárói is, ugyanis az utóbbi időben számottevő növekedés figyelhető meg a magyarországi fürdő élménypontok látogatottságában. A „magyar tenger” mellett Görögország és Horvátország partjai a legtöbbet említett turisztikai célpontok az utazási tervekben és a közösségi média csevegésekben – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Gyakorlatilag még három kivehető munkahéttel, vagyis átlagosan még 15 szabadnappal rendelkezik a felnőtt lakosság, melyet potenciálisan utazásra fordíthat – és fordít is. Az augusztusra megérkezett jó idő és a biztonságosabb hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé. A válaszadók 62%-a tervezi felhasználni szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra.

Az ember strandra jár, mert …

A hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit, ami abból is jól látszik, hogy a fürdő élménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek az interneten. Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért Fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt.

Élmények a Balaton körül

A Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. A térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó, míg a Tiszta-tó strandját az abádszalóki vízisport és szálláslehetőségek kapcsán említették. A Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok – mint például a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádi Gasztro Fesztivál – szintén népszerűek, emellett pedig jó néhányan kapcsolódnak ki a Balaton körüli kerékpár– és SUP túrákon is.

balatoni vitorláshajó
Fotó: Pixabay

A legjobb itthon

Külhoni desztinációk helyett sokan keresik fel hazánk különböző turisztikai látványosságait. A városokban lakók, a gazdaságilag aktívak, a háztartásbeliek és a kedvező anyagi helyzetűek az átlagnál nagyobb arányban említették, hogy azért nem terveznek külföldi utazást tenni, mert a belföldi úti célokat preferálják inkább.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!