spot_imgspot_img
spot_img

A világ leghíresebb menyasszonyi ruhái

-

Article Top Ad (AdSense)

A sztárok is csak emberek, épp ugyanúgy férjhez mennek, esküvőt szerveznek, és menyasszonyi ruhát választanak, mint bármelyikünk. Gondoltam én, amikor is utánanéztem néhány híresség esküvői ruhájának…Nézzük miben mondta ki a boldogitó igent Grace Kelly, Diana hercegnő, vagy Angelina Jolie!

Audrey Hepburn

A gyönyörű színésznő korának meghatározó szépségideálja volt. Kétszer ment férjhez, a képen első menyasszonyi ruhájában láthatjuk 1954-ben. Ekkor Mel Ferrer színésszel mondták ki a boldogító igent Svájcban. Hepburn ruhájában az 50-es években jellemző romantikus egyszerűség köszön vissza, a tervező Pierre Balmain. A klasszikus fátyol helyett a színésznő rózsakoszorú viselt a hajában.

Kép forrása: pinterest.com

Priscilla Presley

Priscilla még csak 13 éves volt, amikor megismerkedett későbbi férjével, Elvis Presley-vel. A rock and roll királya végül 1967-ben vette feleségül Las Vegasban.  A menyasszony egy hosszú ujjú fehér selyemruhát viselt, a nyakrésznél gyöngyökkel és csipkével kiegészítve. Feltűnő az extra hosszú fátyol és a tiara, amivel sikerült kiemelni Priscilla nőies vonásait. Elvis Presley legendás karriert futott be, de párkapcsolati téren nem volt ilyen szerencsés: a színésznővel kötött házasságának válás lett a vége 1972-ben.

Kép forrása: pinterest.com

Grace Kelly

Talán a világtörténelem leghíresebb menyasszonyi ruháját tudhatja magáénak Grace Kelly. Az Oscar-díjas színésznő a monacói királyi család tagja lett 1956-ban, amikor is házasságot kötött III. Rainier monacói herceggel. Az évszázad szenzációjának számított, mert ez volt az első olyan szertartás, amit a tévében is közvetítettek. Grace Kelly ruháján állítólag 36 (!) varrónő dolgozott több, mint hat héten át.

Kép forrása: pinterest.com

Diana wales-i hercegné

Az angol uralkodócsalád tragikus sorsú hercegnéjét 1981-ben vette feleségül a trónörökös Károly herceg a Szent Pál-székesegyházban. Diana nemzetközileg is rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, esküvőjét a világon mindenhol figyelemmel kísérték. Ruháját David és Elizabeth Emanuel tervező házaspár készítette el, akik kifejezetten odafigyeltek arra, hogy a nagy nap előtt semmilyen információ ne szivárogjon ki a ruhával kapcsolatban. Emiatt gyakran a divattörténelem leginkább őrzött titkának nevezik Diana esküvői megjelenését.

Kép forrása: pinterest.com

Katalin cambridge-i hercegné

Kate Middleton és az angol királyi család sarja, Vilmos herceg az egyetemen ismerkedtek meg egymással. A frigyre 2011. április 29-én került sor a Westminster-apátságban. A házasságkötés pillanatairól szóló képek bejárták az egész világot, amiben nagy szerepe van Katalin hercegné csodálatos ruhájának is. Klasszikus és modern jegyek ötvözetét láthatjuk, a hosszú csipke ujj pedig egy kis romantikát is csempész az összhatásba. A mesébe illő kreáció Sarah Burton nevéhez köthető, és minden idők legkedveltebb menyasszonyává tette az új hercegnét. Érdekesség, hogy az esküvőn viselt tiarát II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön a nagy napra.

Kép forrása: pinterest.com

Michelle Obama

Az egykori amerikai elnök Barack Obama és felesége Chicagoban mondták ki az igent 1992-ben. Michelle talán ekkor még nem is sejtette, hogy hamarosan az Amerikai Egyesült Államok egyik first-lady-jeként vonul be a történelembe. A vállat szabadon hagyó szatén menyasszonyi ruháját gyémánt fülbevalókkal és hagyományos fátyollal egészítette ki, és az esküvői sminkes piros rúzst választott a szetthez. A pár azóta is elképesztő népszerűségnek örvend az amerikai társadalom körében.

Kép forrása: guardian.ng

Emma Thompson

Az Oscar- díjas színésznő gondolta szakít a hagyományokkal és egy szokatlan összeállításban esküdött örök hűséget első férjének, Kenneth Branaghnak. A fehér helyett a színek kavalkádjára szavazott, rózsaszín és zöld elemek is díszítik a ruháját. Igazán egyedivé a toll és tüll variációból készült kalap teszi az összképet. A végeredmény egy bohókás, virágos, jó hangulatú összeállítás, ami tökéletesen illik a színésznőhöz.

Kép forrása: pinterest.com

Celine Dion

Celine Dion és menedzsere René Angélil a kanadai Notre-Dameban házasodtak össze 1994. december 17-én. Még a hideg ellenére is több ezren álldogáltak a bazilika előtt, hátha elcsípik a dívát esküvői díszpompában. Mirella és Steve Gentile álmodta meg ezt az elképesztő menyasszonyi ruhát, amit Celine Dion megspékelt egy 2000 darab kristályból kirakott fejdisszel, úgyhogy fényűzésből és pompából nem volt hiány.

Kép forrása: pinterest.com

Amal Clooney

Bizonyára ti is meglepődtetek, amikor az örök agglegény, George Clooney fejét bekötötték, és megállapodott Amal Alamuddin mellett. Az emberi jogokkal foglalkozó ügyvédnő és az Hollywood ügyeletes szépfiúja 2014-ben keltek egybe Olaszországban. A menyasszony Oscar de la Renta kreációt viselt a nagy napon. Igazi királylányos álomruha, romantikus csipkével és hatalmas fátyollal. Nem csoda, hogy a szerelmük azóta is töretlen!

Kép forrása: pinterest.com

Angelina Jolie

Brad Pitt és Angelina Jolie 2014-es házasságkötése letarolta az egész világsajtót. Az esemény önmagában is nagy jelentőségűnek számított, Jolie esküvői ruhája csak hab volt azon a bizonyos tortán. A színésznő született családanya, ezt három örökbefogadott és további három, Pittel közös csemetéje is igazolja. Ennek fényében a Donatella Versace által tervezett esküvői ruháját a gyerekek rajzai díszítették. Ráadásul a pár fogadalmait is ők írták, úgyhogy nálam abszolút elnyerték a „világ legédesebb esküvője” címet!

Kép forrása: bridalmusings.com

A cikkhez felhasznált forrásokat is javasolt megnézni itt, itt és itt, további hírességek esküvői ruháját is szemügyre vehetjük. Ha pedig magunk is az esküvőnk szervezésében vagyunk, ez az írásunk sokat segíthet.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!