spot_imgspot_img
spot_img

Megrázó vallomás: a párkapcsolati erőszak nem az első pofonnal kezdődik

-

Article Top Ad (AdSense)

Megrázó vallomás Doszpot Evelintől

A nők gyakran vannak kitéve gazdasági, érzelmi függésnek, nem ritka az a fajta mentális terror, amikor az áldozat már saját ítélőképességét is megkérdőjelezi. Az önhibáztatás és szégyenérzet kézen fogva jár egy bántalmazó kapcsolatot elszenvedő esetében, aki gyakran nem mer arról beszélni, mi folyik otthon, a négy fal között, amikor senki más nem lát. Doszpot Evelin most megtette; megosztotta a hallgatókkal egykori életszakaszának brutális részleteit.

Még mindig sokszor lesüti szemét a környezet, ha családon belüli erőszakról hall. Akár a szűkebb család is képes elodázni egy-egy esetet, mondván biztosan okkal történt, vagy mert a kívülről látottak alapján nem is feltételezik, hogy képes lenne elkövetni az erőszakot a bántalmazó fél.
Egyre többen vállalják történetüket a nyilvánosság előtt is azzal a céllal, hogy egy bántalmazó párkapcsolat szorításában élők merjenek és képesek legyenek kilépni, dacára a fenyegetéseknek és félelmeknek.
„Az elején attól rettegtem, hogy az elborult veszekedések elfajulnak. Volt idő, amikor azt gondoltam és attól féltem az a legrosszabb, hogy mi van, ha megüt. Aztán eljött az idő, amikor már azt mondtam, inkább üss meg, csak hagyj békén” – meséli Doszpot Evelin megjárt kálváriájáról Köböl Anitának a #nofilter – Nők, filter nélkül című műsorban. – „Egyszer elhangzott az a mondat tőle, hogy ’ugye tudod, hogy Izraelből nincs kiadatás’, és aztán onnantól kezdve már annyira rettegtem attól, hogy elveszítem a gyerekemet, ha egyszer mondjuk magával viszi. Nem volt más választásom, mint maradni.”

 

Ma Magyarországon a párkapcsolati erőszak elszenvedői 90%-ban a nők, még konkrétabban minden ötödik nőt valamilyen formában abuzál a társa. Sokan a gyermeket fegyverként használják egy ilyen kapcsolatban, ami maradásra kényszeríti a bántalmazott felet.
Megrázó vallomás félelemről és továbblépésről a #nofilter – Nők, filter nélkül legújabb adásában, melyet élőben hallgathatnak meg minden szerdán 19 órakor a Spirit fm-en, extra tartalommal pedig videós formában is megtekinthető Köböl Anita Youtube-csatronáján.
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!