A legendás akcióhős, akiről milliónyi poén született – Chuck Norris, a karatekirály

-

Chuck Norris – aki a születésnapján meghalt, de már jobban van -, színész és harcművész évtizedek óta rúgja be magát az akciófilm-rajongók szívébe. Versenyszerű karate karrierje mellett számos sikeres filmben és sorozatban szerepelt, mint amilyen a Walker, a texasi kopó. Az évek során legendás keménységéről tengernyi poén született.

Carlos Ray “Chuck” Norris az oklahomai Ryanben született 1940. március 10-én Wilma és Ray Dee Norris gyermekeként. Három fiú közül a legidősebb volt, és szégyenlős gyermeknek számított. Miután befejezte a középiskolát, feleségül vette Diane Holecheket, akitől két fia, Mike és Eric született. 1988-ban harmincévnyi házasság után elváltak. Tíz évvel később feleségül vette Gena O’Kelley modellt, akitől 2001-ben ikrei születtek: Dakota Alan Norris és Danilee Kelly Norris.

Van itt még 8 érdekesség arról a férfiről, aki úgy nyert az olimpián úszásban, hogy nem lett vizes.

Katonából lett karate oktató

Érettségi után csatlakozott az amerikai légierőhöz, ahol a katonai rendészet tagja lett. A szolgálat során fedezte fel először a harcművészetet, amikor a dél-koreai Osan légibázison állomásozott. Egyszer azon kapta magát, hogy egy bárban járőrszolgálat közben képtelen megfékezni egy lármás részeget, és ekkor rájött: harci képességekre van szüksége. Mielőtt visszatért Kaliforniába, elsajátította a tangszudót és taekwondót. Mindkettőből fekete öves lett. Amikor 1962-ben elbocsátották a légierőtől, saját iskolát nyitott és karatét kezdett tanítani.

Fotó: flickr

Színészetre cserélte a harcművészet oktatást

Norris világbajnok lett a karate versenyeken, ami bizonyítja harcművészeti oktatói képességeit. Számos hírességet tanított önvédelemre, köztük Priscilla Presley-et és Steve McQueent. Miután 1974-ben visszavonult a versenytől, Norris más lehetőséget kapott. McQueen azt javasolta, hogy próbálja ki magát a színészetben. Az ötlet bevált és ugyan több évbe, illetve kilenc filmbe telt, de Norris áttörést ért el az 1982-es Magányos farkassal. Ezt az Ütközetben eltűnt követte, ami tovább növelte hírnevét, majd az évek folyamán olyan filmekben szerepelt, mint a Delta kommandó, A bérgyilkos, Logan bosszúja és a The Expendables – A feláldozhatók 2.

Jó barátok voltak Bruce Lee-val

1972-es A Sárkány útja című filmben együtt játszott Bruce Lee-val. Amikor Lee méltó ellenfelet keresett a film kulcsjelenetéhez, felhívta Norrist, akit ismert és baráti viszonyban volt vele. De a film producere ragaszkodott ahhoz, hogy Norris 10 kilót szedjen fel, és sokkal nagyobbnak tűnjön, mint Lee a felvételen. „Ezért nem szoktam ugrásszerűen rúgni [afilmben]” – mondta Norris az Empire-nek 2007-ben. „Nem tudtam elrugaszkodni a földtől!”

Fotó: youtube

Megalapította saját harcművészeti rendszerét

A sokéves tangszudo és taekwondi képzés során megszerzett tudását felhasználva Norris kifejlesztette saját egyedi harcművészeti rendszerét és filozófiáját, amelyet végül Chun Kuk Do-nak nevezett el. A harci technikák mellett a rendszer arra ösztönzi a tanulókat, hogy fejlesszék önmagukat, aknázzák ki a bennük rejlő lehetőségekhet, és keressék a jót másokban.

Volt egy saját rajzfilmsorozata

Népszerűsége csúcsán, az 1980-as években a filmcsillag a Ruby-Spears animációs céggel társult egy animációs sorozathoz, a Chuck Norris: Karate Kommandoshoz. A műsorban Norris és egy csapat harcművész különféle gonosztevőkkel küzdött. Bár 65 részt terveztek, csak néhány került adásba, mert sokan erőszakosnak ítélték a CBS-nél.

Egy igazi texasi kopó

Nyolc évadon át püfölte szét rosszfiúkat az 1990-es években Walker, a texasi kopó televíziós sorozat sztárjaként. 2010-ben Rick Perry, Texas állam kormányzója Norrist a Texas Rangerek tiszteletbeli tagjává nevezte ki, elismerve harcművészeti munkásságát, és a hátrányos helyzetű fiatalok támogatásáért.

Valószínűleg róla készült a legtöbb mém a világon

2005 óta születnek folyamatosan újabb és újabb mémek Chuck Norris emberfeletti erejéről, amelyet humoros, vagy éppen abszurd megállapításokkal kereszteztek, mint amilyenek a következők:

Chuck Norris felvette a nem fogadott hívást.

Rómát egy nap alatt építette Chuck Norris.

Norris nem vesztette el a szüzességét, hanem megölte.

Amikor Chuck Norrist műtik, akkor az orvosokat kell érzésteleníteni.

Chuck Norris egyszer ütött mellé… azóta kék az ég.

A Halálnak egyszer Chuck Norris-közeli élménye volt.

Chuck Norris egyszer hülyére verte a saját árnyékát, mert túl közelről követte. Azóta az árnyéka 10 méter távolságot tart.

Chuck Norris elszámolt a végtelenig. Kétszer.

Chuck Norris a víz alatt is meg tudja szárítani a haját.

 

Forrás: mentalfloss 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!