A férfi szépségápolás titkai: ők nem sajnálják a pénz a fiatalosabb külsőre

-

A férfiak később kezdenek el foglalkozni a külsejükkel, ám akkor pénzt és időt nem sajnálva belevágnak. Jó páciensnek számítanak, és mindig elégedettek az eredménnyel.

A férfiak szerencsésebben indulnak el az életben, mint a nők. Vastagabb a bőrük, a kötőszövetük, illetve nagyobb a faggyútermelésük, így sokkal jobban regenerálódnak, arcuk kevésbé károsodik a napon. Sokkal később kezdenek el öregedni, mert a tesztoszteron, ami az ő ösztrögénük, segít sokáig fitten tartani a bőrüket, az izmaikat. Dr. Pónyai Katinkával, a Dermart Buda bőrgyógyászti magánrendelő tulajdonosával és kozmetológus szakorvosával beszélgettünk a férfi szépségápolásról.

A nagy férfi színészek, Alain Delon, Gerard Depardieu, Belmondo, Sean Connery még idősebb korukban, 50 év körül is szívtiprókat játszottak, és csak 60 év után kezdtek hiteltelenné válni ebben a macsó szerepben. A férfiaknál  csak a 60-as éveikben kezdődnek az öregedéssel kapcsolatos problémák, amikor a férfi tesztoszteronszintje elkezd csökkenni.

– Hogyan ápolja a bőrét egy férfi, egyáltalán foglalkozik-e vele?

– Az a tény, hogy ők borotválkoznak, felér egy peelinggel, amit a nőknek direkt kell csinálniuk. Ezzel automatikusan egy alapvető ápolási lépést tesznek, így az arcuk sokkal frissebb, mint homlokuk vagy a fülük melletti bőr. Az alap férfi bőrápolást még kiegészíthetnék azzal, hogy reggel ők is felkenik a fényvédőt, és éjszakára krémet használnak. A legnagyobb cégek kínálatában már találnak speciális, nekik való termékeket. Ez lehet az unisex vonal, de sokan nyitnak a férfi arcápolás felé, speciális férfikozmetikumokat készítenek.

– Mikor jut először eszükbe, hogy felkeressenek egy szakembert a bőrük fiatalságának megőrzésével kapcsolatban?

– A férfiak 40 pluszosan jelennek meg először az esztétikai rendelőmben vagy a kozmetikában, csak ekkor kezdenek el egyáltalán önmagukkal foglalkozni.

– Mi a különbség a férfi és női páciens között?

– A férfi általában elégedett önmagával, nem akar fiatalabbnak kinézni. Csak konzerválást szeretne, nem akar tovább öregedni. A nők, velük ellentétben, fiatalabbak akarnak tűnni a koruknál.

– Milyen kezeléseket részesítenek előnyben?

– Amiben nagyon jók, hogy gyorsan szeretnének ezen túl lenni, ezért agresszív kezelést szeretnének. Fontos nekik, hogy az eredmény látványos legyen, és nem érdekli őket sem az ár, sem a felépülési idő. Ez sem túl ideális, inkább jobb lenne őket arra rászoktatni, hogy reggel, este mossák meg szappannal az arcot, és kezdjék el az arcápolást, amiben nagyon gyengék. Nem szeretik a krémeket, nem értik, miért kell fényvédőt is használni, amikor barnák szeretnének lenni, igaz a barna foltok már zavarják őket.

– Ugyanazokat a szépészeti beavatkozásokat el lehet náluk végezni, mint egy nőnél?

– Igen, csak más szabályok vonatkoznak rájuk. Más az elvárás, és nagyon figyelni kell arra, hogy ami egy nőnél még megbocsátható, az náluk nem. Ha egy nő túlzás nélkül feltölteti a száját, az még elfogadott, ám ugyanez a férfinél már nem tollerált. A rajtuk végzett beavatkozásról semmi nem derülhet ki. Egy apró heget sem lehet tenni a felső szemhéjra, mert látszódik, és lesminkelni sem tudják. A botoxnál pedig meg kell hagyni a mimikát, és arra is figyelni kell, hogy ne váljon ívessé a szemöldök. Meg kell tartani a férfias vonásokat, a feltöltésnél a koponyára és a férfi arcra jellemző arányokat. Lehet játszani, de sokkal kisebb a szakember tere. Náluk az összes stimulációs kezelés, köszönhetőan a vastag kötőszövetnek és tesztoszteronnak, hatványozottan működik. Egy férfinél a legkisebb kezelés is látványos, átütő siker.

– Nagyon szégyenlősek, amikor elmennek az első konzultációra?

– Az első alkalommal meg vannak illetődve. Több típus van, a nagyon jólértesült, akik mindent tud, utána olvasott, ők önbizalommal jönnek be. És vannak azok, akiket a párjuk hoz el, a feleség vagy a fiatalabb barátnő. Eleinte óckodnak, félnek tőle, mert nem akarnak bohócnak tűnni, és kicsit rosszul is érzik magukat, hogy egyáltalán mit is keresnek ezen a női területen. Ha sikerül megnyerni a bizalmukat és az eredménnyel is elégedettek, utána lojálisabbak, jobb páciensek, mint a nők.  Sokkal szófogadóbbak, betartják a szabályokat, nem akarnak túl sokat. Könnyű velük dolgozni és nagyon hűségesek. Azt nem szeretik, ha össze vannak zárva másokkal, biztositani kell számukra, hogy magukban legyenek a várakozásnál is. Nem érzik jól magukat egy tucat szépülni vágyó nő társaságában, ilyenkor inkább szívesen elvonulnak.

– Mikor konzultálnak először és mekkora a szépészeti beavatkozást vállaló férfiak aránya?

– Jelenleg a páciensem 35 %-a férfi, ez a szám évről évre nő. Hozzám a 40 év felettiek jönnek, itt van a határ, hogy hajlandóak belevágni. Testkezelésre is egyre többen járnak, gyakori a szőrtelenítés, de ha pár centiméteres csökkenést szeretnének elérni pl. a hason, már akkor is  jelentkeznek. Ők egyben látják magukat, nem vesznek el a részletekben. Ha egy férfi elhatározta, hogy szépülni szeretne, akkor a fájdalmat is tűri bátran, odatartja az arcát.

Fotó:Pixabay

 – Ők is rákapnak a kezelésekre, mint a nők?

– Szeretik a változás és a látványos eredményt. Rákapnak, de nem vesztik el az eszüket. Soha nincs lelkiismeret furdalásuk, hogy mennyit költenek magukra. Míg egy nő meggondolja, hogy a gyerekeire vagy magára költi a pénzt, a férfi nem gondolkodik ilyenen. Ami nekik jár, az jár, nem fukarkodik a saját magán.

– Szereted a férfi pácienseket?

 -Igen nagyon, jól kijövök velük, szeretem őket. Jöjjenek nyugodtan! Nem fogják megbánni!

.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!