spot_imgspot_img
spot_img

A botrányhős popdíva titkai – Madonna közelről

-

Article Top Ad (AdSense)

Madonna viselkedése, szereplése, kinézete egyre megosztóbb mostanság. Ám a popcsillag csillaga másként tündökölt a múltban. Mary Gabriel lebilincselő memoárja korunk egyik legnagyobb női bálványának életútját mutatja be a detroiti évektől a szupersztárrá válásig.

Megosztó, nyughatatlan, lenyűgöző, zabolázhatatlan, csodálatra méltó és tabukat döntögető. Nehéz lenne felsorolni az összes egymásnak ellentmondó véleményt, amelyekkel az 1980-as évek elejétől, karrierje kezdetétől Madonnát illetik. Minden megmozdulását, turnéját, lemezét és klipjét kitüntetett figyelem övezi, hosszú évtizedek óta méltatják, rajonganak érte vagy éppen gyűlölik.

November közepén, mindössze egy hónappal az amerikai megjelenést követően érkezik a hazai könyvesboltokba a díva életútját és forradalmi kulturális hatását bemutató kötet, a Madonna – Egy lázadó élet, amelynek megírását a szerző, Mary Gabriel, a Reuters egykori munkatársa ötéves kutatómunkája előzte meg.

Madonna könyve
kép: Hvg Könyvek

Szakma és magánélet egyesül a könyvben, egy biztos: Madonna több mint popsztár. Táncos, énekes, színész, zeneszerző, filmrendező, stílusikon, politikai és melegjogi aktivista, és nem utolsósorban szókimondó feminista. Generációk ízlését és világlátását befolyásolta, nők millióinak tanította meg, hogyan vállalják fel a vágyaikat és a véleményüket. Mindeközben pedig folyamatosan megújult, borzolta a kedélyeket, és alakította a közízlést.

A Madonna – Egy lázadó élet kötetről bővebb információt itt találsz: HVG Könyvek Kiadó – Madonna (hvgkonyvek.hu)

Ezeket is nézd meg:

Színészikon, aki melegítőben érkezett meg Hollywoodba-Tom Hanks életének titkai

Meryl Streep, a sokszínű díva-Érdekességek Hollywood királynőjéről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!