spot_imgspot_img
spot_img

A beoltottak között több az új fertőzött, mint az oltatlanok között

-

Article Top Ad (AdSense)

A hivatalos brit adatok szerint jelenleg az Egyesült Királyságban több az új fertőzött a kétszer oltottak között, mint a nem oltottak esetében. A statisztika a lakosság 40-79 korosztályára terjed ki. 

Nehéz ősz elé nézhet az Egyesült Királyság, a negyedik hullám már kopogtat az ajtón és a kórházak ismét nagy terhelés alá kerülhetnek. Angliában az iskolakezdés beindíthatja a negyedik hullámot – a Leicestershire-ből és Skóciából származó adatok erre utalnak.

A lenti táblázat a brit kormány oltásfelügyeleti jelentéséből származik és új adatok szerint a 40 és 79 év közötti korcsoportban a fertőzöttek túlnyomó része már megkapta mind a két oltást, tehát arányaiban nagyobb a beoltottak között az új fertőzött, mint az oltatlanok között.

UK Covid -19 vakcina felügyeleti jelentés – 36. hét | Forrás: Egészségkalauz

A delta variáns lehet az oka?

A szakemberek szerint a delta variáns előretörése lehet az oka a meglepő eredményeknek. Az eddig elkészült vakcinák kevésbé bizonyulnak hatékonynak az agresszív variánssal szemben, ez lehet az oka a kettős oltással is rendelkezők megfertőződésének. Fontos azonban hozzátenni, hogy a koronavírus súlyos lefolyásától minden esetben megvéd a vakcina, sokkal ritkábban kerülnek kórházba vagy lélegeztetőgépre a beoltott személyek.

Forrás: Egészségkalauz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!