spot_imgspot_img
spot_img

7 érdekesség a világ legcukibb beagle-jéről, akiért ma is minden gyerek rajong: Snoopy

-

Article Top Ad (AdSense)

1950. október 4-én született gyerekkorunk egyik legikonikusabb és legkedvesebb kis beagle-je: Snoopy. Ezen a napon jelent meg Charles M. Schulz Peanuts című képregényében, és azóta milliók rajonganak érte.

Mindig vannak gyerekek, akik arról álmodoznak: bárcsak nekem is lenne egy Snoopy-m! Tudom, én is ilyen gyerek voltam. Imádtam a cuki kiskutyust, akinek hatalmas szíve van, mindig lehet rá számítani és mellette sosem unatkozik az ember. Egy ilyen szőrős kis társra vágyik minden gyerek! Ez a csupaszív teremtés egész életen át elkíséri az embert, és még 30-40 évesen is megdobban a szíve, ha meglátja Snoopy-t, aki annyi örömöt szerzett neki.

Tudtad, hogy a fekete-fehér beagle-nek a „megszületése” után csak több mint egy hónappal később volt neve?  És azt, hogy csak a megjelenés évének decemberében lett Charlie Brown kutyája? Vagy azt, hogy 1956. január 9-ig Snoopy négykézláb járt?

Vagy, hogy 1965-ben elkészült az első animációs film a képregényből, de a tévétársaságoknál nem aratott sikert, ezért majdnem le se adták Charlie Brown karácsonyát? Milyen jó, hogy nem tették, hiszen óriási sikert aratott és a produkció Emmy-díjat nyert, így megkezdődhettek a következő Snoopy kalandok gyártása…

Mivel ezeket kevesen tudják, épp ezért gyűjtöttem össze egy csokor izgalmas tényt a világ egyik legszeretetreméltóbb kutyájáról:

1. Charles Schulz kutyája, Spike is hatással volt Snoopyra

Charles Schulz és családja kutyákkal nőtt fel, és 1934-ben örökbe fogadták Spike-ot, egy fekete-fehér keveréket. „Spike teljesen irányíthatatlan volt” – mondta Schultz a Star Tribune-nak. – De nagyon szeretett apám autójában ülni, így amikor elszabadult, az egyetlen módja annak, hogy odajöjjön, az volt, ha dudáltak neki. Spike és Snoopy hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.”

2. Snoopy-t majdnem Sniffy-nek nevezték el

Ha nem lett volna már képregény belőle és Schulz anyja, akkor Snoopy-t Sniffy-nek is nevezhetnénk. „Sétáltam a Powers áruházban Minneapolisban, és volt egy kis magazinstand. Megláttam egy képregényt egy Sniffy nevű kutyával és arra gondoltam: „Ó, ne, ez a kutyám neve.” Aztán eszembe jutott régen, amikor anyám azt mondta: „Ha lesz még egy kutyánk, nevezzük el Snoopynak. ‘”

3. Snoopynak hét testvére van, köztük az egyik bátyja: Spike

1975-ben Schulz bemutatta Snoopy testvéreit: Spike-ot, Belle-t, Marblest, „csúnya” Olafot és Andy-t. Később, az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején kiderült, hogy Snoopynak még két testvére van: Molly és Rover. Spike a kaliforniai Needles közelében élt, ahol Schulz családja lakott 1928 és 1930 között.

4. Snoopy kutyaházában lóg egy eredeti Vincent van Gogh festmény

Bár soha nem láttuk Snoopy kutyaházának belsejét a képregényben, az évek során kiderült, hogy rengeteg személyes holmija van, köztük lemezek, könyvek, egy eredeti Vincent van Gogh-festmény és egy biliárdasztal. Az 1981-es It’s Magic című külön kiadásban, Charlie Brown először mutatta be a kutyaház belsejét, és valóban egy van Gogh-festménye, valamint egy alkímialaborja.

  1. Snoopynak is van csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán

2015-ben Snoopy csillagot kapott a Hírességek sétányán, ami közvetlenül Charles Schulz mellett található. Snoopy nem az egyetlen animációs karakter, akinek csillaga van; Tapsi hapsi, Donald kacsa, Mickey egér, Hófehérke és Shrek is kapott többek között.

6. A világ eseményei is hatottak Snoopy-ra

Martin Luther King megölése után Schulz belerajzolta képregényébe Charlie Brown első színes bőrű barátját, így állva ki az egyenlőség mellett. Aztán 1967-ben megjelent az imádnivaló sárga kismadár, Snoopy barátja, de hivatalosan csak 1970-ben nevezték el: Woodstock.

7. A világ leghosszabb meséje

Charlie Brown, Snoopy és barátaik története 2000. február 17-ig mentek. Schulz halála után egy nappal jelent meg az utolsó történet, ezért az ő nevéhez köthető a világ leghosszabb meséje, hiszen 50 éven keresztül örvendeztetett meg bennünket. Ez így is marad még egy darabig – pontosabban 30 évig -, mert végrendeletében azt kérte: várjanak a halála után 50 évet, amíg más másnak adják a projektet.

+ 1 érdekesség: Snoopy múzeum

A kaliforniai Santa Rosában a Charles M. Schulz Múzeum és Kutatóközpont állandó Snoopy kiállításnak ad otthont. A látogatók egy Snoopy fejét formázó labirintusban sétálhatnak, és megcsodálhatják Snoopy szobrait, falfestményeit és számos vele kapcsolatos érdekességet.

Köszönet Charles M. Schulznak, Snoopy „atyjának”, aki már gyerekkorában eldöntötte, hogy képregény rajzoló lesz, így megteremthette a világ egyik legédesebb kutyusát.

forrás: mentalfloss.com

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!