5+1 meghökkentő tény Kim Basingerről

-

Kim Basinger megkerülhetetlen alakja volt a pár évtizeddel ezelőtti popkultúrának. A 80-as, 90-es évek szexszimbólumának számító színésznő azonban nem csupán bájai, de tehetsége nyomán is világhírnévre tett szert. 69. születésnapja alkalmából lássunk 5+1 meghökkentő tényt Basinger életéből.

Mindenki rosszul ejti a vezetéknevét

1975-ben, az NBC late night show-jában a színésznő külön megkérte a műsorvezetőt, hogy helyesen ejtse ki a nevét. Akkor leszögezte, hogy a helyes kiejtés így hangzik: “bézingör”. Dacára ennek a majd’ 40 éves interjúnak, az emberek a mai napig zavarba jönnek a színésznő nevének helyes kiejtését illetően.

Kép: Flickr

Pusztító tűz

2018-ban Kalifornia térségében óriási károkat okozott a Woolsey tűzvész. A színésznő malibui házát sem kímélte, az ingatlan porig égett. Szerencsére az eset során senki sem tartózkodott a ház közelében.

Agorafóbia

Basinger sokáig súlyos agorafóbiában szenvedett. Arra is volt példa, hogy közel fél évig képtelen volt elhagyni az otthonát. Végül terápiák egész sorozatával tudott a betegségen felülkerekedni.

Kim, a visszahúzódó kislány

Ma már nehéz lenne róla elképzelni, de gyerekkorában halkszavú, szégyenlős lány volt. Nehezen barátkozott, gátlásossága miatt pedig az osztálytársai előtti felelésekkel és hangos olvasással is meggyűlt a baja.

Kép: Flickr

Kalapos Kim

Kevesen tudják, de a színésznő allergiás a napfényre. Ez magyarázza azt, hogy amikor nappal mutatkozik, az esetek zömében kalapban, illetve egyéb olyan ruhadarabokban lehet látni, amelyek védelmet jelentenek számára a hősugarakkal szemben.

Playboy és Oscar

Mindmáig Basinger az egyetlen olyan színésznő, aki Playboy fotózáson is részt vett, és színészi Oscar-díjat is nyert. Utóbbit a Szigorúan bizalmas című filmért kapta.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!