spot_imgspot_img
spot_img

5 tipp a tökéletes tea elkészítéséhez

-

Article Top Ad (AdSense)

A teának számtalan jótékony hatása van, sokak szerint a teázás rituális szertartása fokozza a kényelemérzetet, valamint nyugtatja az érzékeket és a lelket. Nem meglepő, hogy a tea a fellegek felett is egyre népszerűbb ital.

Az Emirates fedélzeti teafogyasztása az elmúlt években 10 százalékkal nőtt, így a légitársaságnál évente már több mint 33 millió csésze teát szolgálnak fel az utasoknak. A tea nemzetközi napjának tiszteletére az Emirates összegyűjtötte szakértői legjobb tippjeit a tökéletes tea elkészítéséhez.

A tea felszolgálása egyfajta rituálé, ami szakértelmet és odafigyelést igényel. Az Emirates mindenben a kifogástalan minőségre törekszik, éppen ezért a kabinszemélyzet a teakészítés művészetét is egy speciális képzésen sajátítja el. A továbbképzésen megismerkednek a fedélzeten felszolgált Dilmah tea eredetével, felfedezik egyedi ízvilágát, megtanulják, hogyan kell elkészíteni a tökéletes csésze teát, és elsajátítják, miként lehet fokozni az ízélményt a különböző kiegészítőkkel, mint például friss mentával, mézzel vagy citrommal. A légiutas-kísérők megtanulják azt is, hogy az egyes ételekhez milyen teát érdemes fogyasztani. Így amikor az utas sushit, tenger gyümölcseit vagy lágy sajtokat fogyaszt, zöld teával kínálják, míg a marha- és vadhúsos ételekhez, desszertekhez és kemény sajtokhoz inkább fekete teát szolgálnak fel. A virágos teák, mint amilyen a kamilla is, olyan ételekhez passzolnak, amelyekre a citrusos vagy fanyar ízprofil jellemző, mint például az Emirates új vegán étele, a cukkinitart.

Íme, 5 tipp az Emirates szakértőitől a tökéletes tea elkészítéséhez:

  1. Válasszunk kiváló minőségű, hagyományos, kézműves eljárással készült teát, mint például a Dilmah, amelyet a termőhelyén csomagolnak, így hosszabb ideig marad friss.
  2. Az élénk íz és a jótékony hatás megőrzése érdekében tartsuk a tealeveleket tiszta, száraz, lég- és szagmentes tárolóedényben, és tároljuk hűvös, száraz helyen – lehetőleg a hűtőszekrényben.
  3. A teavízhez szűrt- vagy forrásvizet használjunk, amelyet vízkő- és lerakódásmentes teafőzőben forraljunk fel 100 °C-ra.  Soha nem szabad a vizet újraforralni, mivel így megváltozik a szén-dioxid tartalma, és ezáltal a savassága. Ez a folyamat hatással van a tea polifenoljaira, melyektől az elkészült tea íze, színe és koffeintartalma is függ.
  4. Öntsük az elkészült vizet a tealevelekre, majd 2-5 perc elteltével szűrjük le – az ízek jobban kioldódnak, ha áztatás közben kevergetjük.
  5. A teába tehetünk mézet, de más kiegészítőkkel is ízesíthetjük, mint a friss mentalevelek, a gyömbér, a citrom, a citromfű, a kardamom és a meleg tej.  Azonban a fehér tea, a zöld tea és az oolong tea tej és édesítés nélkül élvezhető a legjobban.

Az Emirates büszke arra, hogy 12 különleges teakeveréket kínál, köztük az Emirates Signature Blend-et olyan kellemes ízekkel, mint a körömvirág, sáfrány, rózsa, mandula és gyömbér. A Dilmah és az Emirates exkluzív együttműködése lehetővé teszi, hogy a légitársaság nagyobb figyelmet fordítson a fedélzeten felszolgált teák egészségügyi előnyeire. A zöld és fekete teák tele vannak antioxidánsokkal, mint a katechinek és flavonoidok, melyek védik a szervezetet a szabad gyökök által okozott károsodástól. A kávéhoz képest alacsonyabb koffeintartalmával a tea kiegyensúlyozott és tartós energialöketet ad, így ideális választás a különböző időzónákhoz alkalmazkodó utasok számára. A kamillatea enyhén nyugtató hatású, ami segíthet azoknak az utasoknak, akik a hosszabb távú repülőutak során nehezebben tudnak elaludni. Bizonyos gyógyteák, mint például a borsmenta, segíthetik az emésztést, és enyhíthetik az olyan tüneteket, mint a puffadás és a hányinger -, amelyeket néhányan akkor tapasztalnak, amikor az utazás miatt megváltozik a megszokott rutinjuk.

Az Emirates felismerte, hogy az utasok jó közérzete és testi-lelki harmóniájuk kulcsfontosságú a légi utazás során, a tea pedig jelentős szerepet játszik ennek megteremtésében. A légitársaság az utasok preferenciái alapján többféle teát kínál. A marokkói mentás zöld tea például az Elsőosztályon a legkedveltebb, de a Business Osztály utasai is szívesen választják ezt az ízt a kamillatea mellett, míg a Turistaosztály utasai között a hagyományos ceyloni fekete tea a közkedvelt.

Mutatjuk a nyár legmenőbb édességét!

A város legkülönlegesebb sushi választékát találod itt

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!