spot_imgspot_img
spot_img

2050-ig 100%-ban megújuló energiaforrásokra áll át a vezető elektronikai vállalat

-

Article Top Ad (AdSense)

Az LG Electronics (LG) a mai napon bejelentette, hogy fenntarthatósági stratégiájának részeként 2050-ig teljesen átáll a megújuló energiaforrások használatára. Az LG friss fenntarthatósági riportjában megjelent célkitűzés a vállalat Zero Carbon 2030 nevű korábbi kezdeményezését egészíti ki, amelyben az LG ígéretet tett arra, hogy 2030-ig a 2017-es mennyiség felére csökkenti a gyártásból fakadó szén-dioxid-kibocsátást, a további kibocsátással egyenértékű ellentételezési kvótákkal pedig eléri a teljes karbonsemlegességet.

Az átalakítást régiónként, Észak-Amerikával kezdve valósítja meg a vállalat, ahol az összes irodát és gyártási lokációt egy éven belül megújuló energia hajtja majd. Koreán kívüli egységeiben az LG célja az, hogy a gyárak villamosenergia-szükségletének 50 százalékát négy éven belül megújuló energia fedezze.

A célkitűzés globális elérése összetett stratégiai megközelítést igényel, amelynek éppúgy része a nagy hatékonyságú LG napelemek alkalmazása az épületekben, mint az olyan energiavásárlási megállapodások kidolgozása, amelyek révén közvetlenül a szállítóktól szerezhető be a villamosenergia, vagy a megújuló energiatanúsítványok, más néven zöld címkék (REC) használata. A stratégia része továbbá az LG saját piacán, Koreában megvalósuló Green Premium programban való részvétel, amely garantálja a tiszta energia beszerzését közvetlenül a Koreai Villamos Művektől (Korea Electric Power Corporation, KEPCO).

Fotó: Unsplash

Az LG jelenleg 3,2 MW teljesítményű napelemmodulokat telepít az indiai Noidában található gyártelepén, amely az LG helyi adminisztratív központjának áramellátását is biztosítja majd. Ez a bővítés az úgynevezett tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projekt részeként valósul meg, amely lehetővé teszi, hogy az LG az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye (UNFCCC)* szerint hitelesített kibocsátáscsökkentési krediteket kapjon.

Fotó: Unsplash

„Hitvallásunk, amely szerint jobb életet szeretnénk teremteni az emberek számára, új értelmet nyer az LG megújuló energiára történő átállásával és karbonsemlegességi kezdeményezésével” — mondta Park Pyung-gu, az LG biztonságtechnikai és környezetvédelmi divíziójának elnöke. „Az innováció nem korlátozódhat a laboratóriumokra — újításra van szükség a gyárakban, üzemekben is. Napjaink gyártóinak egyszeri lehetőségük van arra, hogy olyan világot teremtsenek a következő generációnak, amelyet érdemes örökölni. Mi az LG-nél komolyan vesszük ezt a felelősséget.”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!