spot_imgspot_img
spot_img

10 Winston Churchill idézet, amely megváltoztatja a gondolkodásodat

-

Article Top Ad (AdSense)

Állítólag Jézuson és Shakespeare-n kívül senkit nem idéztek olyan gyakran, mint Winston Churchillt, aki élete során negyvennégy könyvet és sok ezer cikket, beszédet, feljegyzést és levelet írt, amelyek összesen körülbelül 20 millió szót tesznek ki.

Természetesen nem egyszerűen Churchill írásainak mennyisége tette őt oly gyakran idézetté, hanem gondolatainak és szavainak páratlan tartalma és minősége. Churchill nemcsak vérbeli pőolitikus volt, hanem remek író is:  kiskorától fogva arra törekedett, hogy az angol nyelv mesterévé váljon, és egész életében csiszolta eme mesterségét. Számos művének vázlatán dolgozva, ügyelt arra, hogy frázisainak meglegyen a megfelelő  üteme és ritmusa. Ugyanennyi erőfeszítést fordított a szükségtelen szavak kiiktatására, ami írásainak azt a semmihez nem fogható tömör stílusát adta, amely végül annyi emlékezetes gondolatot eredményezett.

Katonaként, kertészként, pilótaként, kőfaragóként, utazóként, vadászként, festőként, férjként és apaként Churchillnek változatosabb tapasztalatai voltak, mint egy átlagos politikusnak. Szentimentális volt és romantikusként, tele őszinte érzelmekkel, meggyőződéssel és őszinteséggel. Humorérzéke vitathatatlan, és mindig tudta, hogyan kell a komolyat a szellemességgel vegyíteni, és soha nem félt felborzolni a kedélyeket.

Ezen okok miatt Churchill szavai ma is hatással vannak ránk. Legyen szó háborúról és politikáról, a cselekvés szükségességéről, a történelem fontosságáról vagy az egész életét és pályafutását átívelő témáról, vagy kitartásról, idézetei inspirálnak. Lehetetlen egy cikkben összefoglalni az összes gyöngyszemét, ezért kiválogattunk néhányat,  amelyek igazán elgondolkodtatók és élvezetesek.

„Nehézségeink és veszélyeink nem szűnnek meg, ha behunyjuk előttük a szemünket.”

„Nem elég, ha mindent megteszünk; néha azt kell tennünk, amit a helyzet megkövetel.”

„Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd, hogy a bolondoknak is lehet igazuk.”

„Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben látja a lehetőséget.”

„Szeretem a disznókat. A kutyák felnéznek ránk. A macskák lenéznek bennünket. A disznók egyenrangúnak kezelnek.”

„Annak a társadalomnak, amelyben az emberek nem mondhatják el a véleményüket, nincs jövője.”

” Én egoista vagyok. De honnan veszed, hogy te nem?”

„Milyen furcsa, hogy a múltat ​​olyan kevéssé értik, és olyan gyorsan elfelejtik. A legmeggondolatlanabb korokat éljük. Minden nap főcímek és rövid nézetek.”

„Sokkal egyszerűbb és gyorsabb kivágni a fákat, mint felnevelni.”

„Jobb, ha van egy ambiciózus terved, mint ha nincs semmid.”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!