spot_imgspot_img
spot_img

Várja vendégeit a balatonszemesi Zier Bisztró!

-

Article Top Ad (AdSense)

Idén is várja a vendégeket a tavalyi év balatonszemesi gaszto-szenzációja, a Zier Bisztró. A hiánypótló vendéglátóhely 2022-ben kibővített vendégtérrel készül a szezonra. Zier Dani tulajdonos-séf a Balatonon nőtt fel, célja, hogy legyőzze a tóhoz kapcsolódó vendéglátás körül kialakult sztereotípiákat.

Második szezonjára készül a Zier Bisztó Balatonszemesen. Tavaly nagy érdeklődést kiváltva indult a hely, hamar felkapta a közönség, szájról-szájra járt a híre, hogy új, minőségi szolgáltatás nyílt Szemesen. Kedves kiszolgálás, minőségi alapanyagok, gyorsaság, tisztaság, precizitás – mindez a kerékpárút mellett. A helyiek jól ismerik a bisztró tulajdonosát és egyben séfjét, Zier Danit, aki csapatával idén is nagy tervekkel vág neki a nyárnak.


„Erdélyben születtem, de itt nőttem fel, a Balaton a szerelmem. Nyolc évesen evőeszközt törölgettem, 12-13 évesen már felszolgáltam. Az anyukám szakács volt, folyamatosan mellette sertepertéltem a konyhában. A szakmai képzést Siófokon végeztem el, aztán gyakorlatot szereztem a Balaton legjobb helyein. A Balaton déli partja a gyerekkorom helyszíne, ezért itt indítottuk el a bisztrót. Senkit nem másolunk, és nem fogunk sem hamburgert, sem lángost árulni. Sajátos ízvilágot alakítunk ki, házitésztával, sajtokkal, grillel, halakkal” – magyarázta Zier Dani, aki az év többi részében Ausztriában konyhafőnök, négycsillagos szállodában. A hely vonzerejét a séf személye tovább erősíti: Dani olyan típusú férfi, akinek a „közelében éhes és szomjas lesz az ember”, és ő kis szerencsével koccint is egyet a betérőkkel.

A tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy a vendégek a lehető legjobbat kapják. A hely célja nem elsősorban a haszonszerzés, ez inkább egy szerelemprojekt.

Zier Dani


„A konyhát fejlesztettük, bővítettük, 60 m2 további zárt ügyféltéret alakítottunk ki, hogy az időjárás kevésbé befolyásolja a forgalmat. Legyünk őszinték, a Balaton gazdasági racionalitása csekély, a két hónapos szezont kell megragadni minőségi vendéglátással, aztán a rövid elő- és utószezonon kívül csend van. Ez inkább szerelem, nem egy olyan hozam, mintha a nagykörúton egy jól prosperáló helyet nyitna az ember” – tette hozzá Zier Dani, aki azt is elárulta, hogy sikere nem csak rajta, hanem az egész csapaton áll. Minden alkalmazott a Zierrel együtt dolgozik Obertrauernben, nem pusztán kollégák, de barátok is, így mindenki beleteszi azt a pluszt, ami után a vendégek biztosan elégedetten távoznak.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!