spot_imgspot_img
spot_img

Úti célok a tavaszi szünetre

-

Article Top Ad (AdSense)

Hamarosan beköszönt a tavaszi szünet, amelyet szülőként és gyerekekként is egyformán várunk. Ha ti sem otthon szeretnétek tölteni ezt a néhány napot, hanem elutaznátok valahová a gyerekekkel, akkor íme néhány klassz közeli úticél.

Ha még nincs tervetek a tavaszi szünetre, akkor itt az ideje a tervezésnek:

Linz, Ausztria

linz
Fotó: flickr.com

Linz egy igazán gyönyörű és sokszor alulértékelt város Ausztriában, aminek az lehet az egyik oka, hogy nagyjából félúton fekszik Bécs és Salzburg között. Ám Ausztria harmadik legnagyobb városa nagyon is megérdemel egy látogatást, mert nagyszerű turisztikai célpont számos érdekes látnivalóval és tevékenységgel. Történelmi épületek, lenyűgöző építészet, hatalmas zöldterületek és a modern innovációk remek kombinációja… és rengeteg klassz programot kínál. A technológia rajongóinak például az Ars Electronica Center vagyis magyarul a Jövő Múzeuma abszolút kihagyhatatlan. Az egyik leglenyűgözőbb hely, amelyet gyerekekkel felfedezhetünk. Aztán ott van Linz északi részén található kis domb, a csodálatos Pöstlingberg, amely a helyi vasúttal könnyen elérhető, és ahol elmerülhetünk a lenyűgőző linzi panorámában.

Csorba-tó, Szlovákia

csorbató
Fotó: Tóth Andi/unsplash.com

Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Magas-Tátrában, ami valójában nem is tó, hanem tengerszem. Különlegesen tiszta vize évszázadok óta vonzza az embereket. Mielőtt a terület Szlovákia sí- és turisztikai mekkája lett, főként favágók, gyógynövénygyűjtők, vadászok és szénégetők területe volt. A közeli hegyek és erdők rengeteg túraútvonalat rejtenek, a tótól nem messze található libegő pedig felvisz a magas csúcsokra, ahonnan szemkápráztató kilátás nyílik a tó környékére.

Maribor, Szlovénia

maribor
Fotó: flickr.com

Szlovénia az egyik legszebb és legérdekesebb európai ország. A táj itt annyira változatos, hogy soha nem lehet megunni. A tenger, a hósapkákkal borított hegyek, az erdős lejtők, a síkságok és legelők váltakozása ámulatba ejt, ahányszor csak erre járunk. A város fölé magasodó Piramis hegy, ami valójában domb és tényleg kicsinek számít arrafele. A tetején azonban található egy kilátó, ahonnan megcsodálhatjuk Maribor városát. A környéken egyébként régi hagyománya van a borászatnak, így ha már itt járunk nem érdemes kihagyni a bortermesztés múzeumát és a helyi pincéket, de Maribor XV. századi várát és termálvizeit sem.

Opatija, Horvátország

opatija
Fotó: Sebastian Spadaro/flickr.com

Abbázia vagy horvátul Opatija, Horvátország egyik leghangulatosabb városa az Adriai-tenger partján. A XIX. században több nemesi és királyi család egyik kedvenc nyaralóhelye volt. Legismertebb látogatója Ferenc József császár és felesége, Sisi volt, de számos más európai király, királynő és herceg is rendszeresen megfordult e divatos nyaralóhelyen. Még ha nincs is jelentősebb látnivaló itt, a történelmi hangulat és a gyönyörű építészet miatt mindenképpen tökéletes célpont egy pár napos kikapcsolódásra. A várost a szárazföld felől hegyek veszik körül, míg másik oldalról a napos tengerparti sétány, ahonnan egészen Fiuméig el lehet látni. A városban sétálgatva megcsodálhatjuk az Osztrák-Magyar Monarchia idején épült pazar palotákat és kerteket.

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!