spot_imgspot_img
spot_img

Új rekordot döntöttek a magyarok a horvát turizmusban

-

Article Top Ad (AdSense)

Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb adatai szerint több rekord született a turisztikai forgalom 2023 első kilenc hónapjában.

Közel 3,5 millió vendégéjszakát töltöttek a magyarok Horvátországban eddig, ez már most magasabb szám, mint 2019-ben, az eddigi legjobb évben. Új rekord is született, több, mint 1 millió vendégéjszakát töltöttek a magyarok a Kvarner régióban.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség sajtótájékoztatón mutatta be az eddigi adatokat, mely szerint szeptember végéig 18,7 millió turista érkezett összesen Horvátországba, és emellett 102 millió vendégéjszakát regisztrált az ország. A turistaérkezések száma a tavalyi évhez képest 8,5 százalékkal nőtt, a vendégéjszakáké pedig 2 százalékkal.

A küldőpiacok tekintetében az év eddigi szakaszában Németország (22,6 millió), Szlovénia (10,2 millió), Ausztria (7,9 millió) adta a legtöbb vendégéjszakát, Magyarország (3,5 millió) a hetedik helyen szerepel a listán. Az utazók körében a települések rangsorát illetően Rovinj, Dubrovnik és Poreč volt a leglátogatottabb desztináció a 2023-as szezonban.

Rekordokat döntöttek a magyarok Horvátországban

A magyar turisták hagyományosan a legjelentősebb horvátországi turisták közé tartoznak, és ez a számokban is megmutatkozik. A horvát turizmus 2023 első kilenc hónapjában 695,500 magyar látogatott Horvátországban, ami 20%-kal magasabb a 2022-es adatokhoz képest és

Az új rekord: több, mint 1 millió vendégéjszakát töltöttek a magyarok a Kvarner régióban (Primorsko goranska megye) – ez az első olyan régió, ami egy millió főt ért el Magyarországról. Összesen eddig 218 000 látogató érkezett 2023-ban, ami 2022-höz képest 23,5% növekedést jelent, és 1 millió vendégéjszakát töltöttek el, ami 31%-kal több, mint 2022-ben.  A legtöbben júliusban és augusztusban utaztak Horvátországba, azonban a  legnagyobb növekedés áprilisban, májusban és szeptemberben realizálódott.

A magyarok TOP 5 kedvenc úti céljai idén a Kvarner régió mellett, Isztria, Zadar és környéke, Split régió és Sibenik környéke volt. A TOP 5-ös lista desztinációi közül kiemelkedő városok: Crikvenica, Vir, Rovinj,  Poreč és Medulin. A magyarok 25 százaléka szervezetben vagy utazási irodákon keresztül látogatott el Horvátországba, míg 75 százalékuk egyénileg szervezte meg nyaralását.

Az idei forgalom megerősíti, hogy a magyarok kedvenc nyaralóhelye továbbra is Horvátország. Továbbá az is látható, hogy már nem csak a nyári szezonra korlátozódik a magyarok látogatása, egyre többen utaznak áprilisban-májusban és szeptemberben.” – mondta Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója a hivatalos sajtótájékoztatón. „Úgy látjuk, hogy mind az euro bevezetése, mind a  schengeni övezethez való csatlakozás, hozzájárul ehhez a sikeres évhez. Jövőbeni terveink között szerepel, hogy megmutassuk a magyar utazóközönségnek, Horvátország nemcsak nyáron kiváló választás, hanem ősszel, télen és már kora tavasszal is várja a látogatókat számos gasztronómiai és aktív programlehetőséggel, legyen szó szarvasgomba vadászatról, túrázásról, kerékpározásról vagy gasztronómiai és kulturális városlátogatásról.”

Horvátországról

Horvátország az Adriai-tenger gyönyörű partján, Európa szívében fekszik. Egész évben hihetetlen sokszínűségével gyönyörködteti a látogatókat. Látványos nemzeti parkok, több ezer kilométernyi tengerpart, számtalan sziget és strand, gazdag kulturális és természeti örökség és szívélyes vendéglátók teszik az országot évtizedek óta népszerű nyaralási célponttá. Mindehhez járul még változatos konyhája, az izgalmas kalandot keresők és az aktív nyaralók számára a sport- és wellness-tevékenységek széles választéka. Az UNESCO Világörökség részét képező Dubrovnik történelmi óvárosának vagy Split szigetvilágának felfedezése, szarvasgomba keresése Isztriában, siklóernyőzés a Plitvicei-tavak felett, séta Zágráb eldugott utcáin és sikátoraiban, madármegfigyelés a Kopački Rit Nemzetiparkban, éjszakázás a novaljai Zrce strandján vagy egy nap a családdal a Zlatni Rat parton – Horvátország mindenki számára tartogat valamit…

Útikalauz a magyarok kedvenc keleti városába

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!