Tornóczky Anita: „Muszáj néha visszavennem ahhoz, hogy benne maradjak a női szerepben”

-

Tornóczky Anita, állatvédő, volt műsorvezető már egész fiatal kora óta tudta, hogy másokat szeretne támogatni. Mindössze 16 éves volt, amikor eldöntötte, hogy büntetőjogász akar lenni, hogy az amerikai filmekben látottakhoz hasonlóan kiálljon az ártatlanul  megvádoltak igazságáért – ám az élet mégis a kommunikációs szakma felé sodorta. Anita hamar rátalált saját hangjára a médiában: műsorai által tudatosan a hátrányos helyzetben lévőkre irányította a figyelmet, hogy ezzel is segítse a megértésüket. 

Voltak olyanok, akik ennek ellenére sem ismerték el szakmai érdemeit, mert kizárólag Medgyessy Péter, egykori miniszterelnök nevelt lányát látták benne. Anitát azonban sosem zavarta, hogy mostohaapja nevelt lányaként emlegetik. Sokkal inkább az bántotta, hogy kritikusai nem vették észre,  mennyi munka volt szakmai sikerei mögött. 

 „Önmagában az, hogy a Medgyessy Péter nevelt lánya az nem egy szitokszó. Én nagyon szeretem a mostohaapámat, bár nem nevelt lányként állt hozzám sosem, hanem barátként. Ő volt az első felnőtt barátom gyerekkoromban. Ő sosem akart az édesapám helyébe lépni, mert tudta, hogy nagyon szeretem az édesapámat, nagyon jó kapcsolatom van vele, nem akar engem nevelni. Ezt az első pillanatban el is mondta, hogy kvázi szövetségesek lehetünk bizonyos helyzetekben. Sokszor előbb tudott dolgokat mint anyám és segített elmondani neki” – mesélte Tornóczky Anita Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen című műsorban.

Tornóczky Anita személyében egy végtelenül határozott nőt ismerhettek meg a nézők a képernyőn. Egy reggeli adás alkalmával azonban mindenkit meglepett. Hazánk egyik legismertebb pszichiáterével beszélgetett akkor, aki élő adásban elemezte ki a műsorvezető viselkedését. Anita bár nagyon kényelmetlenül érezte magát abban a néhány percben, mai szemmel mégsem bánja, hogy akkor nem tudott a tőle megszokott módon határozott lenni. 

 „Nem biztos, hogy mindig minden helyzetben kardozós amazonnak kell látszani, mert alapvetően nem vagyunk azok, még azok sem, akik mindig keménynek tűnnek. Nem tudom, hogy jó, vagy rossz döntést hoztam, hogy engedtem látni ezt a fajta gyengeséget” idézte fel emlékeit az eset kapcsán Tornóczky Anita. Hozzátette: „Bátorság megmutatni a gyengeségeinket.”

A mindennapok során azonban nyomát sem lehet látni vélt gyengeségeinek:  állatvédőként férfiakat meghazudtoló bátorsággal harcol az állatkínzók ellen, de könnyen feltalálja magát a kifejezetten maszkulinnak tartott otthoni munkákban is. Sok férfi éppen ezért megijed tőle, Anita azonban tudatosan tesz azért, hogy fiúsnak vélt attitűdjei ellenére is nő maradjon a párkapcsolatában. 

„Egy erős férfi is néha azt érezheti, hogy sok vagyok. Muszáj néha visszavennem ahhoz, hogy  benne maradjak a női szerepben és tudjon mellettem férfi lenni” – mondta Liebhaber Juditnak. 

Párválasztásnál mindig is fontosnak tartotta, hogy partnere hozzá hasonlóan szenvedélyesen szeresse, amit csinál és elfogadja, hogy az ő munkája néha 10-15 négylábúval jár az otthonukban. Jelenlegi párjában mindezt megtalálta. Elmondása szerint már csak egy kisbaba hiányzik ahhoz, hogy teljesen kerek legyen a közös életük. 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!